«Ο Τζόκοβιτς μοιάζει να μην έχει πουθενά αδυναμία»

«Ο Τζόκοβιτς μοιάζει να μην έχει πουθενά αδυναμία»

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό διότι ο «Νόλε» άγγιξε το τέλειο, λένε οι ειδικοί του τένις – 1.009.502 ευρώ έβαλε στον λογαριασμό του ο Ελληνας πρωταθλητής

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Iστορία πέρασε από την Κυριακή το Οπεν της Αυστραλίας καθώς και ο τελικός του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στη «μηχανή του τένις» που ακούει στο όνομα Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος υπερίσχυσε με 3-0 σετ και ο πρωταθλητής μας έκανε ακόμη μία εμφάνιση που αποδεικνύει ότι δεν βρίσκεται τυχαία ανάμεσα στους τρεις καλύτερους τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή η εβδομάδα θα βρει τον 24χρονο στην Ελλάδα προκειμένου να προετοιμαστεί για το κύπελλο Ντέιβις.

Ο λαός λέει ότι «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή» και μπορεί η αξία του Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι αδιαμφισβήτητη, όμως αδιαμφισβήτητη είναι και η αξία του Στέφανου Τσιτσιπά. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την αναμέτρηση ο 35χρονος Σέρβος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρωταθλητή μας και υπογράμμισε ότι το μέλλον τού ανήκει. Ο 24χρονος έπαιξε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του, πίεσε τον αντίπαλό του, αλλά, όπως φαίνεται, ο κάτοχος των 22 γκραν σλαμ χάνει μόνο από τον… εαυτό του.

«Ο Στέφανος προσπάθησε πάρα πολύ, έπαιξε καλά και είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το 2ο σετ, ο Τζόκοβιτς το κέρδισε χάρη στην εμπειρία του και μετά από αυτό κρίθηκε η αναμέτρηση. Ο Σέρβος μοιάζει να μην έχει πουθενά αδυναμία. Δεν υστερεί σε κανένα σημείο. Μπορεί να παίξει και γρήγορα και αργά. Μόνο από τον Τζόκοβιτς εξαρτάται το πότε θα χάσει», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής Γιώργος Καλοβελώνης.

Η κατάκτηση του 10ου συνεχόμενου αυστραλιανού Οπεν έφερε και πάλι τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο πρωταθλητής μας ανέβηκε στο Νο 3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φύγει από την Αυστραλία με τον λογαριασμό του να έχει αυξηθεί κατά 1.009.502 ευρώ ενώ ο Σέρβος θα εισπράξει 1.848.167 ευρώ. Η επόμενη αγωνιστική στάση του πρωταθλητή μας θα είναι στην Αθήνα, όπου στις 4 και 5 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσει να ανεβάσει για πρώτη φορά την Εθνική μας στο 1ο γκρουπ του κυπέλλου Ντέιβις. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ και ήδη η ζήτηση στα εισιτήρια είναι αυξημένη.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη έπεσε στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ η Αρίνα Σαμπαλένκα, μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Ελενα Ριμπάκινα με 2-1, ανέβηκε στη 2η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή