Διεκόπη η Σούπερ Λιγκ 2, τριγμοί στη Σούπερ Λιγκ 1 για το Στοίχημα

Διεκόπη η Σούπερ Λιγκ 2, τριγμοί στη Σούπερ Λιγκ 1 για το Στοίχημα

Η Σούπερ Λιγκ 2 ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφασή της για επ' αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oπως αναμενόταν, η Σούπερ Λιγκ 2 ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφασή της για επ’ αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος, καθώς δεν συμφωνεί με το ποσό που θα μοιράσει η Πολιτεία στις 34 ομάδες της κατηγορίας από τη φορολόγηση του Στοιχήματος (αναλογούν περίπου 70.000 ευρώ σε κάθε ομάδα σε σχέση με τις 400.000 που υποσχόταν πέρσι ο υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης).

Στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ 1 που ακολούθησε, οι τόνοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη με θέμα «Τοποθέτηση του Συνεταιρισμού σε σχέση με την κατανομή των ποσών ενίσχυσης του αθλητισμού εκ της φορολόγησης των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων» να έχει άδοξο τέλος, καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ μειοψήφισε.

«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το καλοκαίρι για να πάρει η Σούπερ Λιγκ και οι ομάδες, αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό. Χάσαμε χρόνο, κάναμε τεράστιες προσπάθειες και πήραμε 1,5 εκατομμύριο ανά ομάδα. Για να γίνει αυτό έγινε υπέρβαση από όλους. Θέλω λοιπόν σήμερα να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Σούπερ Λιγκ να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων.Θα είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν όλοι εδώ. Θα ψηφίσουμε ότι η κατανομή είναι δικαιότατη όπως έγινε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας κουμπαράς είναι! Πάμε λοιπόν να σας ακούσουμε», τόνισε ο Β. Μαρινάκης.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (δεν παραστάθηκε η ΠΑΕ Βόλος), όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών της Λίγκας, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ψήφισαν υπέρ της πρότασης, εκτός της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία την καταψήφισε. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου διακόπηκε, αφού δεν υπήρξε ομοφωνία.

Με νομικές ενέργειες κατά της Πολιτείας και του Λευτέρη Αυγενάκη προειδοποίησε η Σούπερ Λιγκ 2, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, παρέστησαν οι εκπρόσωποι των κατωτέρω αναφερομένων ΠΑΕ ΑΕΚ Β, ΠΑΕ ΑΕΛ, ΠΑΕ Athens Kallithea, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΕ Βέροια ΝΠΣ, ΠΑΕ Διαγόρας, ΠΑΕ Επισκοπή, ΠΑΕ Ηλιούπολη, ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΕ Ηρόδοτος ΠΑΣΑ, ΠΑΕ Θεσπρωτός, ΠΑΕ Κηφισιά, ΠΑΕ Μακεδονικός, ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ΠΑΕ Ολυμπιακός Β, ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΠΑΕ ΠΑΟ Ρουφ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β, ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΕ Προοδευτική, ΠΑΕ Χανιά, οι οποίες ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν:

Αναστέλλεται επ΄ αόριστον η διεξαγωγή των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Betsson Super League 2 και της Κ19 λόγω ανωτέρας βίας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η υπ΄ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79 και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.

Η Super League 2 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και να προσφύγει αρμοδίως για την προάσπιση των συμφερόντων της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή