Ν. Ανδρικόπουλος: Με σωστό προγραμματισμό, όλα γίνονται

Ν. Ανδρικόπουλος: Με σωστό προγραμματισμό, όλα γίνονται

Ο «ασημένιος» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλας Ανδρικόπουλος και ο προπονητής του μιλούν στην «Κ»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «γαλαξίας» του στίβου απέκτησε ένα νέο αστέρι. Το όνομά του είναι Νικόλας Ανδρικόπουλος και, χθες (3/3), άνοιξε… λογαριασμό στις διεθνείς διακρίσεις με ένα ευρωπαϊκό ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν. Τον γοητεύει η τεχνολογία στις μικρές οθόνες, αλλά στη μεγάλη προτιμάει κάτι κλασικό… Όπως την αμερικανική δραματική ταινία του 1994, «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» με τους Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν.

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος από μικρό παιδί συνέδεσε τη ζωή του με τον αθλητισμό. Όταν πήγαινε Δευτέρα δημοτικού φόρεσε τα αθλητικά παπούτσια του στίβου και, παρά τις καιρούς απογοητεύσεις, δεν τα ξαναέβγαλε. 

Ξεκίνησε στις ακαδημίες της Παλλήνης και σιγά σιγά επέλεξε το τριπλούν. «Μου το πρότεινε ο, τότε, προπονητής μου Δημήτρης Δαμασκηνός. Κάτι θα είχε δει», δήλωσε από την Τουρκία στο kathimerini.gr ο δευτεραθλητής Ευρώπης.

Πρωταθλητισμός στον σύλλογο «Αμεινίας ο Παλληνεύς» αλλά και πρωταθλητισμός στο σχολείο. Από μικρό παιδί ο Νικόλας είχε βρει τη «χρυσή» τομή να τα συνδυάζει και τα δύο. Αποτέλεσμα; Μαθητής του 18-19 και σήμερα πτυχιούχος του τμήματος ψηφιακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. 

«Όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός όλα γίνονται. Σε αυτό με βοήθησε και ο Δ. Δαμασκηνός που διαμόρφωνε ανάλογα το πρόγραμμα των προπονήσεων. Του χρωστάω πολλά», μας είπε ο 26χρονος αθλητής.

Τα 16,58 μ. που έκανε ο Νικόλας στο ευρωπαϊκό κλειστού της Τουρκίας είναι η καλύτερη επίδοση που έχει κάνει Έλληνας αθλητής στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Την προηγούμενη την είχε πετύχει ο Δημήτρης Μίχας το 1982, στο Μιλάνο (16,52 μ.). Μέχρι τώρα οι διακρίσεις του περιορίζονταν σε βαλκανικά πρωταθλήματα. 

«Το αξίζει το μετάλλιο. Είχε κάποιες κακές εμφανίσεις στο παρελθόν, αλλά βρήκε τον εαυτό του. Του άξιζε το μετάλλιο. Πώς λέμε “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”; Αυτό ακριβώς… Ανταμείφτηκε για την προσπάθειά του», μας είπε ο νυν προπονητής Δημήτρης Βασιλικός, με τον οποίο ο Νικόλας συνεργάζεται από πέρσι των Ιούλιο.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με τους φίλους του, παίζει βίντεο-παιχνίδια και του αρέσει ο κινηματογράφος. 

Η «Τελευταία έξοδος» είναι από της αγαπημένες του ταινίες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ο στίβος αποτελεί προτεραιότητά του. «Είναι πολύ συνεπής. Εργάζεται επαγγελματικά. Άψογη συμπεριφορά και προσηλωμένος σε αυτό που κάνει. Στην προπόνηση έρχεται πέντε λεπτά νωρίτερα και θα φύγει τελευταίος», υπογράμμισε ο προπονητής του.       

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή