Σούπερ Λιγκ 1: «Γάζωσαν» λίγο πριν τα πλέι οφ

Σούπερ Λιγκ 1: «Γάζωσαν» λίγο πριν τα πλέι οφ

Με ευρείες νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λιγκ 1, αύριο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυο στροφές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου και στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, οι ισορροπίες στην Σούπερ Λιγκ 1 δεν διαφοροποιήθηκαν, επιβεβαιώνοντας πως η υπόθεση τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, πέτυχαν ευρείες νίκες στην προτελευταία 25η αγωνιστική, της οποίας η αυλαία κλείνει αύριο (19.30) με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει στην Λεωφόρο τον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΚ πέρασε με επιτυχία το πρώτο εμπόδιο της… «διαβολοβδομάδας» που την περιμένει, επικρατώντας του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 3-0 και έτσι βρίσκεται έστω και για ένα 24ωρο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εχοντας κορυφαίους τον Πέτρο Μάνταλο που έβγαλε δύο ασίστ και τον Νορντίν Αμραμπατ που πέτυχε δύο τέρματα, η Ενωση του Ματίας Αλμέιδα βρήκε τις λύσεις απέναντι στις σημαντικές απουσίες που είχε. Προηγήθηκε με τον Αμραμπατ στο 43΄κι αφού πρώτα η μπάλα άλλαξε πορεία χτυπώντας στον Πασαλίδη, ενώ ο Μαροκινός διπλασίασε το σκορ στο 49΄με σουτ στην κίνηση. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 63΄ο Γκατσίνοβιτς.

Οι «κιτρινόμαυροι» την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν στο Περιστέρι, τον Ατρόμητο, στο πολυσυζητημένο εξ αναβολής παιχνίδι της 21η αγωνιστικής, πριν υποδεχτούν την άλλη Κυριακή τον Ολυμπιακό στην «OPAP Αρένα».

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν έναν υγιεινό περίπατο στο «Γ. Καραϊσκάκης» συντρίβοντας τον Λεβαδειακό με 6-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπιέλ (3’, 49’) και είχε συμμετοχή σε άλλα τρία. Ο Χουάνγκ στο 38′ σημείωσε το 2-0, ο Μπακαμπού στο 58΄με πέναλτι το 4-0, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο ο Κανός (86΄,88΄) που είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του Μπιέλ στο 60΄.

Υγιεινό περίπατο όμως έκανε και ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ιωνικό στην Τούμπα νικώντας με το ίδιο σκορ (6-0). Οι Θεσσαλονικείς που βρίσκονται πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή, «καθάρισαν» γρήγορα το ματς και συγκεκριμένα από το 30΄όπου ήταν μπροστά με 4-0 (2΄Ρομαό αυτογκόλ, 24΄Κωνσταντέλιας, 28΄Μπράντον, 30΄Ζιβκοβιτς). Απο και και μετά έριξαν ταχύτητα, έχοντας το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με την Λαμία την Τετάρτη. Ο Κεντζιόρα στο 54΄ έκανε το 5-0 και ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα γράφοντας ιστορία αφού έγινε ο νεότερος παίκτης του «Δικέφαλου» του Βορρά που έβαλε γκολ σε ματς πρωταθλήματος ξεπερνώντας τον μεγάλο Γιώργο Κούδα.

Για τη μάχη της 5ης θέσης που δίνει και ευρωπαϊκό εισιτήριο, ο Βόλος πήρε σπουδαία νίκη μέσα στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ με 1-0 και ξεπέρασε στην βαθμολογία τον Αρη. Το γκολ της Θεσσαλικής ομάδας πέτυχε ο Τάχατος στο 83΄ με εξαιρετική κεφαλιά. Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα κατάφεραν στην Λαμία χάνοντας από την τοπική ομάδα με 2-1. Μια νίκη, η πρώτη από τον περασμένο Οκτώβριο όπου είχε επικρατήσει του Λεβαδειακού και η οποία αναπτερώνει τις ελπίδες της ομάδας της Φθιώτιδας, ενόψει της μάχης των πλέι άουτ.

Το Σάββατο Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 (51΄Τζουκάνοβιτς – 21΄Ρομπάιγ) οριστικοποιώντας την 8αδα που θα συμμετάσχει στα πλέι άουτ.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να ξαναπεράσει στην κορυφή εφόσον επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Παναιτωλικό. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αφού ο Μπερνάρ αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω κολικού του νεφρού. Παράλληλα, εκτός των πλάνων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι και ο τιμωρημένος Ζβόνιμιρ Σάρλια.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (25η αγωνιστική)

Αστέρας Τρ. – Ατρόμητος 1-1
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1
Λαμία – Αρης 2-1
ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3
ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (6/3, 19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ/ΑΓΩΝΕΣ/ΒΑΘΜ.

1. ΑΕΚ/24/56
2. Παναθηναϊκός/24/55
3. Ολυμπιακός/25/53
4. ΠΑΟΚ/25/51
5. Βόλος/25/39
6. Αρης/25/37
————————————
7. Ατρόμητος/24/29
8. Παναιτωλικός/24/28
9. ΟΦΗ/25/26
10. Αστέρας Τρ./25/25
11. ΠΑΣ Γιάννινα/25/23
12. Λαμία/25/16
13. Ιωνικός/25/15
14. Λεβαδειακός/25/14
*Ατρόμητος και ΑΕΚ έχουν ένα ματς λιγότερο και αγωνίζονται την Τετάρτη (8/3).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26η, 19.00)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Βόλος – ΠΑΟΚ
Ιωνικός – Αστέρας Τρ.
Λεβαδειακός – ΟΦΗ
Παναιτωλικός – Λαμία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή