Ολυμπιακή εμπειρία ζωής για τα παιδιά στην Αρχαία Ολυμπία

Ολυμπιακή εμπειρία ζωής για τα παιδιά στην Αρχαία Ολυμπία

Ενα βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μια ευκαιρία για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού να μάθουν και να αγωνιστούν σε αθλήματα που διεξάγονταν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχαία Ολυμπία: Το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η γενέτειρα πανανθρώπινων ιδεωδών που γίνονται γέφυρα και ενώνουν χιλιετίες και λαούς. Αυτά τα ιδεώδη, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή σε αρχαιοελληνικά αθλήματα, θα προσπαθήσουν να μεταλαμπαδεύσουν σε νέους από όλο τον κόσμο (10-16 ετών) το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Έλληνες κορυφαίοι αθλητές, σε συνεργασία με το κέντρο αθλητικής εκπαίδευσης νέων «Sportcamp». 

Πρόκειται για το βιωματικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Imagine Peace Juniors Camp», που θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να αγωνιστούν σε αθλήματα που διεξάγονταν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δάσκαλοί» τους σε αυτό θα είναι Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που έχουν αφήσει το «αποτύπωμά» τους στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. 

Μέσα από το πρόγραμμα, παιδιά απ’ όλον τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην ισότητα, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, την ειρηνική συνύπαρξη, το δίκαιο παιχνίδι και την ανεκτικότητα.  

Οι Ολυμπιακές Ιδέες και Αξίες θα μεταλαμπαδευτούν στη νέα γενιά που, μέσα από αυτές, θα μπορέσει να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον. «Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για νέους από όλο τον κόσμο να συναντηθούν με στόχο την προώθηση του αθλητισμού στην ενίσχυση της ισότητας και της ειρήνης. Απώτερος σκοπός είναι η διερεύνηση της οικουμενικότητας και της σημασίας των Ολυμπιακών Αξιών», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φίλης, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. 

Στον πανέμορφο χώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και προσομοίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, γνωριμία με το παγκράτιο, επιδείξεις τεχνικών και πρακτική άσκηση αθλημάτων αλλά και εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, όπως εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ. 

«Η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα θα αποτελέσει μία εμπειρία ζωής για τα παιδιά καθώς πρώτα από όλα θα γνωρίσουν την Ολυμπιακή Ακαδημία και τις εγκαταστάσεις της και θα πάρουν μία πιστοποίηση ότι έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα που θα αποτελέσει ένα επιπλέον εφόδιο για τη ζωή τους», τόνισε ο Σπύρος Καραβούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Sportcamp Group».

Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα είναι διαμορφωμένες σύμφωνα με τα ηλικιακά γκρουπ των συμμετεχόντων.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή