Ευρωλίγκα: Nίκη ΠΑΟ με «διαστημικό» Παπαγιάννη, που αποθεώθηκε

Ευρωλίγκα: Nίκη ΠΑΟ με «διαστημικό» Παπαγιάννη, που αποθεώθηκε

Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Μπάγερν με 86-76 – Απόψε ο Ολυμπιακός με Βιλερμπάν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καλή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα που έψαχναν εδώ και πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός και ο Γιώργος Παπαγιάννης ήρθε. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 86-76 της Μπάγερν για την 31η αγωνιστική, με τον αρχηγό τους να έχει ίσως την κορυφαία βραδιά του στη διοργάνωση με 24 πόντους (με αξιολόγηση 40!), ενώ δεν αστόχησε ούτε σε ένα σουτ (7/7 δίπ., 3/3 τρ., 1/1 β., 11 ριμπ., 3 μπλοκ). Το «Τριφύλλι» έφτασε έτσι στις 11 νίκες και παρά το γεγονός ότι έχει μείνει εκτός στόχων εδώ και πάρα πολύ καιρό, η χθεσινή άνετη επικράτηση σίγουρα βοηθάει τους παίκτες του να ανακτήσουν τη χαμένη ψυχολογία τους έπειτα από τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και ενόψει του αγώνα που ακολουθεί την Παρασκευή το βράδυ με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Εκτός από τον Παπαγιάννη, εξαιρετική παρουσία είχε και ο Πάρις Λι με 10 πόντους και 11 ασίστ.

Συνολικά οι πόντοι του Παναθηναϊκού: Π. Καλαϊτζάκης 4 (1), Λι 10 (2), Παπαγιάννης 24 (3), Μποχωρίδης 2, Γουίλιαμς 5 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 4, Τόμας 12 (3), Μπέικον 4, Γκριγκόνις 8 (1), Μαντζούκας 8 (2), Γκουντάιτις 5.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε την ομάδα μπάσκετ γυναικών του «τριφυλλιού» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας την περασμένη Κυριακή. Η βράβευση έγινε από τον πρόεδρο της «πράσινης» ΚΑΕ Βασίλη Παρθενόπουλο, με τις Κυπελλούχους Ελλάδας να αποθεώνονται από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Απόψε ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ουραγό της βαθμολογίας Βιλερμπάν με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να κλείσει την παρένθεση που άνοιξε την προηγούμενη αγωνιστική στο Βελιγράδι με την ήττα από την Παρτιζάν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αϊζάια Κάνααν, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ έχει άδεια για να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει και από το ντέρμπι της Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, η γαλλική ομάδα ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς τον Νάντο ντε Κολό, καθώς και τον Αμίν Νουά, που είχε χαρίσει τη νίκη στη Βιλερμπάν στην εκπνοή της μεταξύ τους αναμέτρησης στον πρώτο γύρο.

• Οι 39 ασίστ που είχε χθες η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη νίκη της με 111-80 επί της Βίρτους είναι επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

• Στο πιο σημαντικό από τα χθεσινοβραδινά ματς, η Εφές νίκησε με 89-69 την Αρμάνι και έκανε πολύ σημαντικό βήμα για να βρεθεί στα πλέι οφ της Euroleague, έχοντας πλέον ρεκόρ 15-16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή