Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση από το «σπίτι» της

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση από το «σπίτι» της

Η προίκα του 3-0 ήταν αρκετή για την ΑΕΚ, που ηττήθηκε 2-1 από τον Ολυμπιακό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός από τη μια προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του, όμως τα δύο γκολ που πέτυχε δεν ήταν αρκετά. Από την άλλη, η ΑΕΚ άντεξε στην πίεση και με το τέρμα που σημείωσε έκανε τη δύσκολη αποστολή των «ερυθρολεύκων» ακόμη δυσκολότερη.

Το τελικό 2-1 στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό στο «Καραϊσκάκη» ίσως να μην άφησε καμία από τις δύο ομάδες δυσαρεστημένη. Τον Ολυμπιακό γιατί δεν πέταξε λευκή πετσέτα παρά το βαρύ 3-0 του πρώτου αγώνα, και την Ενωση γιατί πήρε το εισιτήριο για τον τελικό βασιζόμενη κυρίως στη νίκη που είχε πετύχει στο «σπίτι» της.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο ήταν αυτός που μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι κυνηγώντας το γρήγορο γκολ. Τελικά το πέτυχε στο 27΄, όταν έπειτα από σέντρα του Μπακαμπού ο Βαλμπουενά με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν στο 52΄ σε σουτ του Λιβάι Γκαρσία η μπάλα χτύπησε στον Μπα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας στην Ενωση ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στην υπόθεση-πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» τα έπαιξαν όλα για όλα στο διάστημα που απέμεινε, πέτυχαν ακόμη ένα γκολ με τον Χουάνγκ στο 57΄, όμως στο τέλος η ΑΕΚ ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό παρά την ήττα της με 2-1.

Ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα, καθώς ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία στην Τούμπα. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» ο «Δικέφαλος» είχε επικρατήσει με 5-1.

Οσον αφορά το πού και το πότε θα γίνει ο τελικός, η κυπριακή αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ΕΠΟ που βιάστηκε να ανακοινώσει τη διεξαγωγή της αναμέτρησης στην Κύπρο.

Με τον τελικό να είναι πλέον «στον αέρα», η Ομοσπονδία σκοπεύει να στείλει επιστολή στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για το «Πανθεσσαλικό». Ο κ. Μπέος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή