UEFA: «Βρείτε μόνοι σας διαιτητές»

UEFA: «Βρείτε μόνοι σας διαιτητές»

Η UEFA σταματάει τη συνεργασία με την ΕΠΟ για τους elite, μετά τα επεισόδια

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς elite διαιτητές είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί η τελευταία και ίσως πιο κρίσιμη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, καθώς και ο τελικός του Κυπέλλου.

Η UEFA με επιστολή που απέστειλε χθες στην ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι σταματάει τη συνεργασία της με την Ομοσπονδία και τη διαμεσολάβηση για να ορίζονται κορυφαίοι ρέφερι στα ντέρμπι, με αφορμή τα γεγονότα στο τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνος ο Ιταλός Νταβίντε Μάσα, ενώ πιθανώς τον δικό του ρόλο διαδραμάτισε και το συμβάν με τους Πολωνούς που είχαν οριστεί στο ΑΕΚ – Αρης.

Στην επιστολή του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προς τον ομόλογό του Τάκη Μπαλτάκο, αναφέρεται επίσης ότι δεν θα σταλούν ούτε διαιτητές από την Α΄ κατηγορία. Σε αυτό το σημείο πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν επηρεάζονται οι ορισμοί των σημερινών ντέρμπι και ίσως ούτε και εκείνοι της Κυριακής. Επίσης η ΚΕΔ έχει τη δυνατότητα να ορίσει elite διαιτητές, αν έρθει σε απευθείας επαφή μαζί τους, χωρίς τη διαμεσολάβηση της UEFA.

«Η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά την προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή», τονίστηκε μεταξύ άλλων. Στο αγωνιστικό κομμάτι, απόψε διεξάγονται ακόμη δύο ντέρμπι, που είναι πολύ πιθανό να καθορίσουν τον φετινό πρωταθλητή.

Συνεχίζονται σήμερα τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 με δύο ντέρμπι, που ίσως αποδειχθούν καθοριστικά για τον τίτλο.

Η ΑΕΚ υποδέχεται στην «Opap Arena» τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ, με τους δύο πρωτοπόρους της κούρσας να θέλουν μόνο τη νίκη, καθώς κάθε απώλεια βαθμών ίσως να αποδειχθεί καταδικαστική.

Στην Ενωση, ο Ματίας Αλμέιδα λογικά θα εμπιστευθεί και πάλι σε ρόλο δεξιού μπακ τον Πινέδα, αν και ο Ρότα προπονήθηκε χθες και είναι στην αποστολή, από την οποία έμεινε εκτός ο Σιντιμπέ. Στον Ολυμπιακό το θέμα του προπονητή «καίει» εξίσου με την κατάκτηση της 3ης θέσης και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις μέχρι τα μέσα του μήνα. Οσον αφορά την ενδεκάδα απόψε, θέση διεκδικούν οι Βρουσάι και Μασούρας.

Στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους Πέρεθ, Τσέριν και Τσόκαϊ που τραυματίστηκαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ να παίρνουν κανονικά μέρος στο πρόγραμμα και να είναι στην αποστολή, με τον Σλοβένο να έχει σοβαρές πιθανότητες να βρίσκεται και στο αρχικό σχήμα. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Κουρμπέλης. Τέλος, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τους τραυματίες Ινγκασον, Αουγκούστο, Τάισον και Σάστρε.

Στο τελευταίο αποψινό παιχνίδι ο Αρης υποδέχεται τον Βόλο, με τους «κίτρινους» να έχουν «κλειδώσει» την 5η θέση που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή