Ξάγρυπνη έμεινε η Νάπολη για την κατάκτηση του τροπαίου

Ξάγρυπνη έμεινε η Νάπολη για την κατάκτηση του τροπαίου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεσσερισήμισι μήνες μετά τον θρίαμβο της Αργεντινής στο Μουντιάλ, τον πρώτο στη μετά Μαραντόνα εποχή, και η άλλη μεγάλη αγάπη του Ντιέγκο, η Νάπολι, κατέκτησε το στέμμα που ποθούσε, αφού η ομάδα-λατρεία του ιταλικού Νότου στέφθηκε την Πέμπτη πρωταθλήτρια Ιταλίας – επίσης για πρώτη φορά στη μετα-Μαραντόνα εποχή.

Η εκπληκτική ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, βασισμένη όχι στις φίρμες ή στις ακριβές μεταγραφές, αλλά στο φρέσκο, ελεύθερο ποδόσφαιρο και στο τεράστιο ταλέντο παικτών όπως οι Κβαρατσχέλια, Οσιμεν και άλλοι, πήρε διαφορά 16 βαθμών από τη δεύτερη Λάτσιο πέντε ματς πριν από το τέλος προχθές το βράδυ και προκάλεσε το αναμενόμενο ξέσπασμα φρενίτιδας στον Νότο της Ιταλίας.

Η Νάπολι περίμενε 33 ολόκληρα χρόνια για τον τρίτο τίτλο της, έπειτα από εκείνους του 1987 και του 1990, και έτσι η αναβολή για τέσσερις ημέρες της μαθηματικής κατάκτησης, λόγω της ισοφάρισης από τη Σαλερνιτάνα την περασμένη Κυριακή (1-1), δεν πείραξε και τόσο τους «παρτενοπέι»: Ηταν δεδομένο ότι ο τίτλος είχε πάρει τον δρόμο του για την πόλη της Σοφίας Λόρεν.

Η ισοφάριση του Οσιμεν (1-1) την Πέμπτη στο Ούντινε (στο γεμάτο οπαδούς της Νάπολι γήπεδο στην άλλη άκρη της Ιταλίας) ήταν το σύνθημα για ένα ατελείωτο πάρτι. Το ξέσπασμα ήταν συγκλονιστικό: Η νύχτα έγινε μέρα στη Νάπολη με τα πυροτεχνήματα, τους ασυγκράτητους πανηγυρισμούς, τις ασίγαστες κόρνες και σφυρίχτρες, σε ένα μοναδικό καρναβάλι χαράς που πλημμύρισε όχι μόνο τους κεντρικούς δρόμους αλλά και τις συνοικίες της ταλαιπωρημένης διαχρονικά από τη φτώχεια και το έγκλημα μεγαλούπολης. Το πάρτι θα συνεχιζόταν χθες βράδυ.

«Η Νάπολη στον παράδεισο» και «Το είδες, Μαραντόνα;» έγραψαν χθες στα πρωτοσέλιδά τους οι ιταλικές αθλητικές εφημερίδες. Το 1987, αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτου «Σκουντέτο», έξω από τον τοίχο νεκροταφείου στη Νάπολη κάποιοι είχαν κρεμάσει πανό που έγραφε, αναφερόμενο στους τεθνεώτες συμπολίτες: «Και δεν ξέρουν τι έχουν χάσει». Την επόμενη ημέρα κάποιος χάραξε ακριβώς από κάτω: «Δεν έχουμε χάσει τίποτα!». Είναι βέβαιο ότι ούτε φέτος τους έχει ξεφύγει κάτι, τώρα που έχουν κοντά τους και τον Ντιέγκο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή