Ευρωλίγκα – Φάιναλ 4: Σκληρή ομάδα η Μονακό

Ευρωλίγκα – Φάιναλ 4: Σκληρή ομάδα η Μονακό

Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του φάιναλ 4

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα, Μονακό για τον Ολυμπιακό. Η σκληροτράχηλη ομάδα του Πριγκιπάτου επιστρέφει και φέτος στον δρόμο των «ερυθρόλευκων», στο κρίσιμο τελικό μονοπάτι της Ευρωλίγκας. Πέρυσι, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα πλέι οφ, φέτος θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό του φάιναλ 4 του Κάουνας στις 19 Μαΐου.

Η γαλλική ομάδα νίκησε φέτος την ελληνική και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου, δείχνοντας ότι ο προπονητής της, Σάσα Ομπράντοβιτς, έχει αποκωδικοποιήσει με επιτυχία τους κωδικούς του «ερυθρόλευκου»… κομπιούτερ.

Τι επιδιώκει επιθετικά, πώς αμύνεται η ομάδα του Ομπράντοβιτς, η οποία νίκησε φέτος δύο φορές τους «ερυθρόλευκους».

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου η Μονακό είχε επικρατήσει στην έδρα της με 64-60, έχοντας 11 ασίστ και 19 λάθη (σε αντίθεση με το 16-15 του Ολυμπιακού), μια διαφορά συντελεστή σχεδόν απαγορευτική για νίκη. Τι κάνει λοιπόν τη Μονακό και δυσκολεύει τη ζωή των «ερυθρόλευκων»;

Αρχικά, ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 20 και 19 πόντους στις δύο αναμετρήσεις με την ελληνική ομάδα φέτος. Ενας δυναμικός για το ύψος του παίκτης (1,85), με άλμα και δυνατό πάτημα, που είναι εξαιρετικός τόσο στο «ένας εναντίον ενός» όσο και στο σουτ ύστερα από ντρίπλα. Ο Ομπράντοβιτς ποντάρει πολύ σε αυτόν τον τρόπο επίθεσης, έχοντας εξαιρετικούς σε αυτόν τον τομέα και τους Λόιντ και Οκόμπο, με αυτή την τριάδα να αποτελεί τον «πύργο ελέγχου» της επίθεσης, η οποία δουλεύει κατά βάση (και σχεδόν εμμονικά) με πικ εν ρολ. Στη γαλλική ομάδα ανέκαθεν άρεσε το γρήγορο μπάσκετ και ο Σέρβος προπονητής εδώ και δύο χρόνια έχει αφαιρέσει από το παιχνίδι της τη βιασύνη, κάτι που είναι οφθαλμοφανές –κυρίως– στον Τζέιμς.

Aμυντικά, η αντίπαλος του Ολυμπιακού προσπαθεί να μείνει ψηλά στα αντίπαλα πικ εν ρολ και να σπάσει τα σκριν, διότι γνωρίζει πως δεν έχει κορμιά στις περιστροφές. Μπλόσομγκεϊμ, Μπράουν και Μονέκε ήρθαν για να ισορροπήσουν κάπως αυτή την αδυναμία, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η Μονακό αμύνεται σωστά και πάνω στην μπάλα, «βραχυκυκλώνοντας» την κυκλοφορία του αντιπάλου.

Και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι τόσο ο Σλούκας όσο και ο Βεζένκοφ (οι δύο κομβικοί επιθετικά παίκτες του Ολυμπιακού) δεν είχαν καλά βράδια απέναντι στους Μονεγάσκους στα δύο ματς της κανονικής περιόδου (Σλούκας 10 π., Βεζένκοφ 13 και 4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή