Πως φτάσαμε από το Πανθεσσαλικό στο… Πανθεσσαλικό

Πως φτάσαμε από το Πανθεσσαλικό στο… Πανθεσσαλικό

Η... Οδύσσεια ενός τελικού που ξεκίνησε από τον Βόλο, πέρασε από ΗΠΑ και Αυστραλία για να επιστρέψει και πάλι στον Βόλο

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ύστερα από τρεις μήνες περιοδείας σε άλλη γη, σε… άλλα μέρη και δεκάδες «ταξίδια» σε διαφορετικές ηπείρους, ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας επέστρεψε στο αρχικό μέρος που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί: Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο!

Από την Αμερική στην Αλβανία. Από την Κύπρο στην Αυστραλία κι από κει στην Πολωνία, ο θεσμός διασύρθηκε και η ΕΠΟ μετά από τις απίστευτες παλινωδίες της που αναμφίβολα πλήττουν ακόμη περισσότερο το όποιο κύρος έχει μείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποφάσισε την Τετάρτη 24 Μαΐου (20.30) ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να διεκδικήσουν το τρόπαιο στο άδειο Πανθεσσαλικό. Δηλαδή το γήπεδο που αναφέρει η προκήρυξη της διοργάνωσης. Η προκήρυξη της ίδιας της Ομοσπονδίας!

Η… Οδύσσεια αυτή έληξε 12 μέρες πριν την διεξαγωγή του τελικού. Δηλαδή στις 12 Μαΐου, οι Έλληνες φίλαθλοι πληροφορήθηκαν την έδρα που θα γίνει το παιχνίδι στις 24 του ίδιου μήνα. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του παραλόγου, τότε τι είναι; 

Η ΕΠΟ -αν μη τι άλλο- για μια ακόμη φορά είναι εκτεθειμένη στην κοινή γνώμη και απορίας άξιον πως, και αν θα μπορέσει μελλοντικά, να αναστρέψει αυτή την εικόνα που η ίδια δημιούργησε φέτος. 

«Ταξίδευε» μόνη της η ΕΠΟ…

Πως φτάσαμε όμως στο να επιστρέψει ο τελικός στην ίδια αφετηρία απ΄όπου ξεκίνησε; Όσο κι αν φαίνεται περίεργο και φαντάζει ανήκουστο, τα… ταξίδια τα έκανε η ίδια η ΕΠΟ χωρίς να ρωτήσει τις ίδιες τις ΠΑΕ που θα μετέχουν στον τελικό! Όσο η ΑΕΚ διεκδικούσε το πρωτάθλημα στα πλέι οφ είχε «παγώσει» κάθε συζήτηση, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε διαμηνύσει στο Πάρκο Γουδί πως τον βρίσκει κάθετα αντίθετο το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το ματς εκτός χώρας.

Μετά τα παιχνίδια των πλέι οφ της περασμένης Δευτέρας όπου σε μεγάλο βαθμό ξεκαθάρισε η μάχη του τίτλου, οι διοικήσεις των φιναλίστ ήρθαν σε επικοινωνία με τον ίδιο τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και δεσμεύτηκαν πως ο τελικός θα γίνει με τους όρους που εκείνος θέτει, δηλαδή χωρίς θεατές και με μόλις 400 προσκλήσεις.       

Ετσι, τα δεδομένα ανατράπηκαν και με επιστολή που έστειλε το πρωί της Παρασκευής (12/5) ο Αχιλλέας Μπέος, πριν την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, δήλωνε σύμφωνος στο να διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου το ματς, χωρίς την παρουσία οπαδών και με εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο, οι θύρες να είναι ανοικτές για μαθητές ως 13 ετών.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση με την οποία συμφώνησε και η πλευρά της ΑΕΚ, πως  επιθυμία και των δύο ομάδων, είναι να γίνει ο τελικός σε ελλαδικό  γήπεδο και ότι «δε συμφωνούμε αλλά υποχρεωνόμαστε να γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων».

Παράλληλα, προειδοποιητική επιστολή είχε στείλει και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 και εξ οφίτσιο μέλος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαρινάκης, πως αν η απόφαση δεν ήταν συμβατή με την προκήρυξη κυπέλλου, θα προέβαινε ο ίδιος σε δικαστική προσφυγή ενώ σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ προβλέπεται «μέχρι και η ποινή έκπτωσης οποιουδήποτε συμμετάσχει στη λήψη της απόφασης αυτής».

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, με ανακοίνωση της η ΕΠΟ επισημοποιούσε την απόφαση της,  αποδεχόμενη όλους τους όρους του Αχιλλέα Μπέου.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά, έβαλε έναν ακόμη…σταθμό ταξιδιού στην περίπτωση που κάτι… στραβώσει (διόλου απίθανο εδώ που τα λέμε…).

Οπως αναφέρει, «εάν για οποιονδήποτε λόγο αντικειμενικό και μη προβλέψιμο σήμερα δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα κατά την ως άνω ημερομηνία και ώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκο, όπως ορίσει τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα στο Elbasan Arena, στην πόλη Ελμπασάν της Αλβανίας, κατά την ίδια ή την αμέσως επόμενη διαθέσιμη και αντικειμενικά εφικτή ημερομηνία».

Κι όπως λέει το τραγούδι για την ταξιδιάρα ψυχή, «Λονδίνο Άμστερνταμ ή Βερολίνο, έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας. Όσα κι αν έχω δανεικά πια δεν σου δίνω, να κάνεις βόλτες με το magic bus…» 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή