Ρολάν Γκαρός: Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον τραυματισμένο Αλκαράθ

Ρολάν Γκαρός: Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον τραυματισμένο Αλκαράθ

Ο Σέρβος υπερίσχυσε με 3-1 και ο Ισπανός υποκλίθηκε στο τενιστικό μεγαλείο του αντιπάλου του

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον χαρακτήρισαν ημιτελικό… υπερπαραγωγή. Κάποιοι άλλοι μίλησαν για τον ημιτελικό που θα αφήσει εποχή στο Ρολάν Γκαρός. Οι «εχθροί» του Νόβακ Τζόκοβιτς περίμεναν ότι ο παράγοντας ηλικία θα έπαιζε ρόλο. Όμως ο τραυματισμός του Κάρλος Αλκαράθ δεν άφησε τους φίλους του τένις να παρακολουθήσουν τον αγώνα που ονειρεύτηκαν. Ο Σέρβος υπερίσχυσε με 3-1 (6-3, 5-7, 6-1, 6-1) και ο Ισπανός υποκλίθηκε στο τενιστικό μεγαλείο του αντιπάλου του. Σε αυτή την περίπτωση, η αξία του νικητή… παρηγόρησε τον ηττημένο. Και, μάλιστα, έναν ηττημένο, ο οποίος, παρά τον τραυματισμό του, κόντραρε τον καλύτερο εν ενεργεία τενίστα του κόσμου και δεν θέλησε να εγκαταλείψει το παιχνίδι. Ο τρόπος που έπαιξε ο 20χρονος Καρλίτο στο δεύτερο σετ έδειξε ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Αρκεί να κρεμάσει τη ρακέτα το «κομπιούτερ Τζόκοβιτς».

Το σημερινό παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κάρλος Αλκαράθ θα περάσει από την… κρησάρα της κριτικής. Ο Σέρβος υπερίσχυσε στο πρώτο σετ με 3-6. Το δεύτερο όμως ανήκε στον Ισπανό. Στο τρίτο σετ ο 20χρονος τραυματίστηκε στο πόδι και ο Τζόκοβιτς ήταν σα να έπαιζε μόνο του και υπερίσχυσε με 6-1. Παρά τις προβλέψεις ότι δεν θα συνέχιζε, ο Ισπανός ξαναμπήκε στο κορτ και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού. Όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να νικηθεί όταν ο αντίπαλός του παίζει με… ένα πόδι. Η επικράτηση του Σέρβου ήταν εύκολη αλλά, σίγουρα, δεν θα είναι η νίκη για την οποία θα υπερηφανεύεται όταν θα κρεμάσει τη ρακέτα του. Στον αθλητισμό όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και το σημερινό αποτέλεσμα έφερε τον 36χρονο στον 34ο τελικό γκραν σλαμ της ζωής του.

Ρολάν Γκαρός: Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον τραυματισμένο Αλκαράθ-1
AP / Jean-Francois Badias

Μία τροπαιοθήκη γεμάτη τίτλους

Την Κυριακή, στο Παρίσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει το 23ο τίτλο από τουρνουά Γκραν Σλαμ. Εάν καταφέρει να το πετύχει θα αφήσει πίσω του τον Ράδα Ναδάλ. Και οι δύο τενίστες έχουν από 22 τρόπαια στη συλλογή τους. Ο αθλητής που θα βάλει 23 τρόπαια στη συλλογή του θα δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, το οποίο δύσκολα θα καταρριφθεί. Βέβαια, ο Νόλε ίσως και να το είχε πετύχει εάν δεν ήταν αντίθετος με τον εμβολιασμό για Covid 19, κάτι που τον ανάγκασε να μην πάρει μέρος στις διοργανώσεις της Αυστραλίας και της Αμερικής.   

Για τον Σέρβο, ο τελικός του εφετινού Ρολάν Γκαρός θα είναι ο 34ος τελικός της καριέρας του. Μόνο 11 φορές έχει έρθει δεύτερος. Ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν το 2021 όταν είχε νικήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η νίκη στον τελικό του Ρολάν Γκαρός θα έχει ακόμα μία ιδιαιτερότητα για τον Νόλε: θα επιστρέψει και πάλι στην Νο 1 θέση του κόσμου. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο τενίστας που έχει μείνει τις περισσότερες εβδομάδες στην 1η θέση του κόσμου καθώς έχει ένα σερί 387 εβδομάδων. Ακολουθεί ο Ρότζερ Φέντερερ με 310 και ο Πιτ Σάμπρας με 286.

Ο Σέρβος έβαλε τον πρώτο τίτλο από major στην τροπαιοθήκη του το 2008. Ήταν 20 ετών όταν κατέκτησε το τρόπαιο του αυστραλιανού όπεν. Από τότε ακολούθησαν πολλές διακρίσεις ενώ στην 1η θέση του κόσμου σκαρφάλωσε το 2011. Αυτή την πρώτη θέση θα προσπαθήσει να επανακερδίσει την Κυριακή με την κατάκτηση του «Κυπέλλου των Σωματοφυλάκων».

«Σέβομαι ότι έπαιξε μέχρι το τέλος»

Τον σεβασμό του κοινού αλλά και του Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος έμεινε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος του παιχνιδιού παρόλο που έπαιζε τραυματισμένος. 

«Στο τέλος, όταν βρεθήκαμε στο φιλέ, του είπα ότι είναι πολύ νέος και έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να κερδίσει πολλές φορές αυτό το τουρνουά. Είναι απίστευτος παίκτης και πολύ καλό παιδί. Είναι σκληρό να τελειώνει έτσι το ματς και να μη ξέρει αν πρέπει να σταματήσει και φυσικά σε κανέναν δεν αρέσει να κερδίζει έναν αγώνα με αυτόν τον τρόπο. Συγχαρητήρια στον Κάρλος όμως, σέβομαι το ότι έπαιξε ως το τέλος με πρόβλημα και δεν παράτησε το ματς», υπογράμμισε ο Σέρβος.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος ο Νόβακ Τζοκοβιτς πρόσθεσε: «Ηταν ένα αμφίρροπο ματς και έγινε αυτό με τον τραυματισμό του… Στη συνέχεια ακολούθησε ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος αν και έβλεπα ότι έχει πρόβλημα. Ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα ο Κάρλος και να μην είναι σοβαρό. Στο πρώτο 1,5 σετ έπαιζα καλά. μετά φάνηκε ότι ήταν καλύτερος ο Κάρλος, αλλά έπρεπε να παίξω πιο επιθετικά. Ξέρω ότι του αρέσει να παίζει αυτός με αυτο το στυλ. παιζει με ένταση και έπρεπε να το ματσάρω αυτό και να το κάνω καλύτερα. Είμαι περήφανος που έφτασα σε έναν ακόμη τελικό.»

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή