Γουίμπλεντον: Η Βοντρούσοβα έγραψε ιστορία στο Wimbledon

Γουίμπλεντον: Η Βοντρούσοβα έγραψε ιστορία στο Wimbledon

H 24χρονη Τσέχα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο grand slam της καριέρας της, αν και δεν βρισκόταν καν στις πρώτες 16 αθλήτριες του κυρίως ταμπλό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε στο Wimbledon η Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Η Τσέχα τενίστρια νίκησε με 2-0 σετ την Ονς Τζαμπέρ και κατέκτησε το βρετανικό τουρνουά φτάνοντας στον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της.

Η 24χρονη Τσέχα παρουσιάστηκε με λιγότερο άγχος, κατάφερε να αποφύγει τα περιττά λάθη – σε αντίθεση με την Τυνησία τενίστρια, επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon, με το χρηματικό έπαθλο να αγγίζει τα 2 εκατ. λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βοντρούσοβα έγινε η πρώτη unseeded (βρισκόταν δηλαδή κάτω από την 16η θέση στο κυρίως ταμπλό) πρωταθλήτρια στο Wimbledon στην Open Era και η τρίτη Τσέχα που το κατακτά, μετά τις Νοβότνα και Κβίτοβα (η Ναβρατίλοβα το κέρδισε ως Αμερικανίδα).

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1999 στο Σολόκοφ, σε μια μικρή πόλη της Τσεχίας κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Αν και οι γονείς της χώρισαν ενώ ήταν 3 ετών, έμειναν και οι δύο στο πλευρό της για να στηρίξουν στα πρώτα της βήματα στο τένις, στο οποίο την μύησε ο πατέρας της σε ηλικία 4 ετών. Αν και παράλληλα δοκιμάσε την… τύχη της και σε άλλα αθλήματα, όπως το σκι, το ποδόσφαιρο και το πινγκ πονγκ, τελικά επέλεξε το τένις και όπως φάνηκε δικαιώθηκε για την επιλογή της. Μάλιστα όταν ήταν 7 ετών ήδη οι προπονητές της την έβαζαν να παίζει με μεγαλύτερες σε ηλικία αντίπαλες ενώ στα 15 της μετακόμισε στην Πράγα, για να έχει καλύτερους προπονητές.

Ο δρόμος της επιτυχίας είχε πλέον ανοίξει, καθώς πριν φτάσει στην κατάκτηση του Wimbledon, είχε ήδη βρεθεί στο Νο1 του κόσμου στις νεάνιδες.

Φαίνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος μάλλον είναι ξεχωριστή για αυτήν, καθώς ακριβώς έναν χρόνο πριν παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό της και επίσης τενίστα, Στεπάν Σίμεκ. Είχαν αρραβωνιαστεί  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όπου η Βοντρούσοβα κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

Εκτός από τον τίτλο στο Βρετανικό grand slam,  κέρδισε και ένα στοίχημα από τον προπονητή της, Γίρι Χρέμπετς. Όπως είπε στις δηλώσεις αύριο και όλας θα τον πάει να κάνει για πρώτη φορά… τατουάζ, κάτι που της είχε υποσχεθεί πριν από την έναρξη των αγώνων.

«Κέρδισα και το στοίχημα με τον κόουτς και πρέπει τώρα να κάνει τατουάζ. Αύριο θα πάμε» τον προειδοποίησε, με το κοινό να ξεσπάει σε γέλια.μ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή