Ράλλυ Ακρόπολις: Αλλαγές λόγω «Daniel»

Ράλλυ Ακρόπολις: Αλλαγές λόγω «Daniel»

Η επίσημη έναρξη αναμένεται στις 17.30 στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ύστερα θα διεξαχθεί η υπερειδική στην πλατεία Νερού

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία «Daniel» αποτέλεσε αιτία για να υπάρξουν αλλαγές στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ετσι, η επίσημη έναρξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17.30 στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ύστερα θα διεξαχθεί η υπερειδική στην πλατεία Νερού.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα του αγώνα, τα πρώτα χιλιόμετρα που θα διήνυαν οι οδηγοί θα ήταν αυτά της shakedown, στη Λαμία. Ομως η βροχή έχει αλλοιώσει τους δρόμους και οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρωθεί αυτό το σκέλος του αγώνα. Σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό πρόγραμμα, τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στην Ακρόπολη και στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκκίνηση. Η υπερειδική του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 19.05, στην πλατεία Νερού. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, όσοι έχουν προγραμματίσει να την παρακολουθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την επόμενη ημέρα τα πληρώματα θα βρεθούν στον νομό Κορινθίας. Εκεί οι φίλοι των τεσσάρων τροχών θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις ειδικές «Λουτράκι» (18,1 χλμ.). Η μία ειδική θα διεξαχθεί στις 08.23 και η δεύτερη στις 12.19. Στις 09.26 θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή «Πίσια». Το απόγευμα τα μηχανοκίνητα θα μεταφερθούν στη Στερεά Ελλάδα. Η 5η ειδική της διοργάνωσης θα είναι της «Λιβαδειάς» (15.12). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η «Ελάτεια» (16.45).

Για την 3η ημέρα του αγώνα τα πληρώματα έχει προγραμματιστεί να καλύψουν 141,52 χλμ. ειδικών διαδρομών. Θα διανύσουν δύο φορές τις «Παύλιανη», «Καρούτες» και «Ελευθεροχώρι». Το πρωινό σκέλος θα αρχίσει στις 07.08 και το απογευματινό στις 14.08.

Για την τελευταία ημέρα είχαν, αρχικά, σχεδιαστεί διαδρομές 62,91 χλμ., αλλά η κακοκαιρία έφερε αλλαγές. Η πρώτη διαδρομή για τα πληρώματα αναμένεται να είναι η θρυλική διαδρομή «Ταρζάν», όμως η διαδρομή «Γραμμένη» θα μειωθεί κατά 9 χλμ. διότι υπάρχουν προβλήματα στον δρόμο από τη βροχόπτωση. Χθες, κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων των ειδικών διαδρομών τα πληρώματα βρέθηκαν μπροστά σε αντίξοες συνθήκες. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λασπόδρομους, με τη λάσπη να δημιουργεί προβλήματα ακόμη και σε αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα. Τις περισσότερες νίκες στο Ράλλυ Ακρόπολις έχει ο Κόλιν ΜακΡέι (πέντε) και από τρεις οι Βάλτερ Ρερλ, Μίκι Μπιαζιόν, Κάρλος Σάινθ και Σεμπάστιεν Λεμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή