Αποκλείστηκε από ομάδα γ΄ κατηγορίας η Μπάγερν

Αποκλείστηκε από ομάδα γ΄ κατηγορίας η Μπάγερν

Κάζο και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έμεινε εκτός Λιγκ Καπ Αγγλίας από τη Νιούκαστλ με το βαρύ 0-3.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είσοδος του Νοεμβρίου ζωντάνεψε εφιάλτες για δύο από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφαίρεσαν από τα υποψήφια τρόπαιά τους, η μεν πρώτη το κύπελλο Γερμανίας, η δε δεύτερη το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Το κάζο ήταν μεγαλύτερο για τους Βαυαρούς, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την άσημη Σααρμπρίκεν, που αγωνίζεται στη Γ΄ κατηγορία, δίνοντας μάχη για την παραμονή της, χάνοντας με 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ προηγήθηκε στο 16΄ με τον Τόμας Μίλερ, ωστόσο ένα φαινομενικά εύκολο βράδυ εξελίχθηκε σε πανωλεθρία. Οι γηπεδούχοι, που δεν τα παράτησαν, ισοφάρισαν στο 45+1΄ με τον Πάτρικ Σοντχάιμερ και έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 90+6΄ με τον Μάρσελ Γκάους, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η διοργάνωση του κυπέλλου είναι φανερό πως δεν ταιριάζει στην Μπάγερν, καθώς τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνει ανάλογα αποτελέσματα. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τον προ δύο ετών αποκλεισμό με το ταπεινωτικό 5-0 από την Γκλάντμπαχ ή την προηγούμενη σεζόν στα πέναλτι από τη Χόλσταϊν, ομάδα Β΄ κατηγορίας;

Στο προσκήνιο ήρθε και μια απίστευτη σύμπτωση, αφού ο τελευταίος αποκλεισμός της Μπάγερν από ομάδα της Γ΄ κατηγορίας και κάτω, είχε έρθει επίσης την 1η Νοεμβρίου. Ηταν το 2000, όταν την πέταξε εκτός στη διαδικασία των πέναλτι (4-2, 1-1 κ. διαρκ.) το Μαγδεμβούργο, που αγωνιζόταν τότε στη Δ΄ κατηγορία.

Παράλληλα όμως δημιούργησε και ένα παράξενο κλίμα στα αποδυτήρια, με τον Τόμας Μίλερ να ζητάει δημόσια συγγνώμη από τους οπαδούς της ομάδας, κάνοντας λόγο για άσχημη συμπεριφορά των συμπαικτών του μετά το ματς, για το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πήγαν προς το μέρος τους.

Η Νιούκαστλ «εκδικήθηκε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον περυσινό χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ και με μια κυριαρχική εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» τη συνέτριψε με 3-0, βγάζοντάς την έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι οπαδοί της, μετά την «τριάρα» από τη Σίτι, παρακολούθησαν άλλη μια ήττα με κάτω τα χέρια και αυτή τη φορά αποδοκίμασαν εκτός από τους ιδιοκτήτες και τον προπονητή Ερικ Τεν Χακ. Μια κατάσταση, η οποία θεωρείται πως αν δεν αλλάξει το συντομότερο δυνατόν θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στην ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή