Μια 69χρονη γυναίκα από τη Σαγκάη εκπλήρωσε την Κυριακή στην Αθήνα το όνειρό της, φτάνοντας στο αξιοθαύμαστο ορόσημο των 100 μαραθωνίων δρόμων που έχει τρέξει σε όλη της τη ζωή ως ερασιτέχνιδα δρομέας, τονίζοντας ότι ήθελε η 100ή φορά να είναι στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου.
Η Γιν Χονγκ έθεσε στόχο της ζωής της τη συμπλήρωση 100 μαραθώνιων δρόμων και ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να ολοκληρώσει μέσα σε εννιάμισι έτη αυτή την απίστευτη για την ηλικία της επιτυχία στο σημείο αναφοράς όλων των μαραθωνίων δρόμων του κόσμου.
Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα ενημέρωσης της κινεζικής παροικίας στην Ελλάδα Greek Reporter China, η 69 ετών δρομέας τόνισε ότι η αίσθηση του να τρέχεις στην Αθήνα είναι πραγματικά ιδιαίτερη, έχοντας ξανατρέξει ακόμη μία φορά στην αυθεντική διαδρομή.
Η προηγούμενη φορά ήταν το 2014, όταν ήταν ακόμα αρχάρια μαραθωνοδρόμος και ο Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν ο τέταρτος αγώνας της στο σπουδαίο της ταξίδι. Στα επόμενα εννέα χρόνια, η Γιν Χονγκ έτρεχε όλο και περισσότερο, τρέχοντας 99 πλήρεις μαραθωνίους στην Ιαπωνία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία και άλλες χώρες και περιοχές, καθώς και σε διάφορους αγώνες στην Κίνα.
Η κ. Γιν είπε ότι καθώς η διαδρομή Μαραθωνίου της Αθήνας δεν είναι επίπεδη, κάτι που φέρνει μεγάλες δυσκολίες στους δρομείς, «κατέρρευσα μετά από μόλις ένα χιλιόμετρο. Ηταν ο αδελφός μου ο Γκουό που με καθοδήγησε σε όλη τη διαδρομή, οπότε μπόρεσα να τελειώσω τον αγώνα σε περίπου 5 ώρες και 27 λεπτά», δήλωσε.
Δρομείς με πρόβλημα όρασης
Εκτός από απλή μαραθωνοδρόμος, η Γιν Χονγκ είναι επίσης δρομέας συνοδός για δρομείς με προβλήματα όρασης. Εδώ και πολλά χρόνια είναι πρόθυμη να ενθαρρύνει ορισμένους δρομείς με σωματικές αναπηρίες να συμμετάσχουν σε αγώνες. Χρησιμοποιεί ένα λεπτό σχοινί για να συνοδεύσει τα παιδιά με προβλήματα όρασης έξω από το σπίτι και στη διαδρομή κάθε αγώνα.
Μιλώντας για την αρχική πρόθεση της συνοδείας δρομέων, η Γιν Χονγκ είπε ότι προήλθε από τον Μαραθώνιο του Τόκιο και τον Μαραθώνιο της Σεούλ που συμμετείχε στις αρχές του 2015. Εκείνη την εποχή, είδε μια γυναίκα να συνοδεύει έναν τυφλό, οπότε σκέφτηκε ότι έπρεπε να βοηθήσει κι άλλους με αυτόν τον τρόπο.
Η κ. Γιν ξεκίνησε για πρώτη φορά το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων το 1999. Η αρχική της πρόθεση ήταν απλώς να ασκηθεί και να παραμείνει σε φόρμα. Μόλις επέστρεψε από την Ιαπωνία άρχισε να προσπαθεί να τρέξει έναν μαραθώνιο. Στις αρχές του 2015, ενώ συμμετείχε σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις μαραθωνίου, όπως ο Μαραθώνιος του Τόκιο και ο Μαραθώνιος της Σεούλ, η Γιν Χονγκ παρατήρησε αυτήν τη σκηνή στην κούρσα: Μέσα στο πλήθος, ένα λεπτό σχοινί δεμένο στους καρπούς δύο ατόμων τής τράβηξε το βλέμμα. Στο ένα άκρο του σχοινιού ήταν ένα άτομο με προβλήματα όρασης που δοκιμάζει τον εαυτό του και το άλλο άκρο είναι μια συνοδός.
«Τότε σκέφθηκα την ιδέα να τρέξω με άτομα με προβλήματα όρασης», είπε η κ. Γιν στη ρεπόρτερ Λιάνγκ Μανιού. «Είμαι κι εγώ η ίδια γιατρός, κι έτσι να μπορώ να τους φροντίζω καλύτερα», εξήγησε.
Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά τον αγώνα στην αυθεντική διαδρομή, η Γιν Χονγκ έγραψε στον κύκλο των φίλων της: «Είμαι ενθουσιασμένη που ολοκλήρωσα τον 100ό πλήρη μαραθώνιό μου στην Αθήνα, μέσα σε εννιά χρόνια και πέντε μήνες. Δεν ήταν εύκολο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να γίνω η “Πριγκίπισσα των Εκατό Ιππων”. Κάθε στιγμή στο παρελθόν είναι ζωντανή στο μυαλό μου! Δεν έκλαψα όταν έπρεπε να ρίξω δάκρυα! Τελικά πραγματοποίησα το όνειρό μου πριν γίνω 70 χρόνων! Τα δάκρυα θα είναι στην καρδιά μου για πάντα», ανέφερε για να περιγράψει τη συγκίνησή της.
Πηγή: Greek Reporter China