Λίβερπουλ: Εκρηξη συναισθημάτων για τον Κλοπ στο «Anfield»

Λίβερπουλ: Εκρηξη συναισθημάτων για τον Κλοπ στο «Anfield»

Τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια ο Γερμανός προπονητής, στον πρώτο αγώνα αφότου ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ. Οι αντιδράσεις των φιλάθλων μέσα και έξω από το γήπεδο

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κλοπ έριξε τη… βόμβα αποχώρησης, όμως οι φίλοι των Reds δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους στο ματς Κυπέλλου με τη Νόριτς. 

Η DW μίλησε με οπαδούς στο «Anfield» που βρίσκονταν σε «σοκ» από το «αντίο» του Γερμανού, «του δικού τους ανθρώπου» όπως τονίζουν.

«Πρέπει απλώς να το ξεχάσουμε», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ στους παίκτες του πριν το ματς Κυπέλλου με τη Νόριτς. Οι οπαδοί της ομάδας όμως ήταν δύσκολο να αφήσουν στην άκρη τη… σοκαριστική είδηση της αποχώρησής του. Ετσι, τραγουδούσαν από το πρώτο λεπτό το όνομα του 56χρονου τεχνικού, ο οποίος το καλοκαίρι θα αφήσει τον πάγκο των Reds.

«Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω. Νομίζω ότι ολόκληρη η πόλη είναι σε σοκ. Ολοι σε όλο τον κόσμο είναι σε σοκ. Ακόμα και τώρα, δεν ξεχνιέται», είπε ο Μπέριλ Μίλαντ, κάτοικος του Λίβερπουλ που πηγαίνει στο «Anfield» για περισσότερα από 50 χρόνια. «Παρακολούθησα τη συνέντευξή του και το μόνο που έκανα ήταν να ξεσπάσω σε λυγμούς. Απλώς έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή. Αλλά πιστεύω όλα όσα είπε. Εκανε τα πάντα για τον σύλλογο. Τι άλλο να ζητήσουμε; Μας έφερε ξανά στην κορυφή» τόνισε στη DW πριν από το παιχνίδι.

Λίβερπουλ: Εκρηξη συναισθημάτων για τον Κλοπ στο «Anfield»-1

Οταν ο Κλοπ έφτασε στη βορειοδυτική Αγγλία το 2015, η Λίβερπουλ δεν είχε κερδίσει για 25 χρόνια τον τίτλο της Premier League, μια αδιανόητη αναμονή για έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας.

Ο Γερμανός τη σεζόν 2019-20 έβαλε τέλος στην… κατάρα, κατακτώντας παράλληλα το Champions League το 2019 και δυο Κύπελλα. Ωστόσο, για τον κόσμο, ο Κλοπ είναι κάτι παραπάνω από ένας προπονητής των τίτλων. «Είναι ένας από μας», είπε στη DW ο φίλαθλος της ομάδας, Ματ Χέιντοκ. «Είναι επίτιμος Scouser, όπως λέει. Και είναι δικός μας για πάντα τώρα» πρόσθεσε.

«Είναι ο μπαμπάς ολόκληρης της πόλης»

Ο μέσος Κέρτις Τζόουνς, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λίβερπουλ, συμμερίστηκε αυτά τα συναισθήματα, μιλώντας στο ESPN, τονίζοντας πως ο Κλοπ είναι «ο μπαμπάς ολόκληρης της πόλης».

Είναι ξεκάθαρο από τα λόγια του ότι ο Γερμανός τρέφει ανάλογα συναισθήματα. «Το να πάρω το κλειδί της πόλης είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές ολόκληρης της ζωής μου», είπε στην ιστοσελίδα του συλλόγου την Παρασκευή. «Ηταν τόσο ξεχωριστό, ήταν απίστευτο. Και με έκανε Liverpudlian ή Scouser» κατέληξε.

Ξανά και ξανά, οι οπαδοί έξω από το «Anfield»αποθέωσαν την ειλικρίνεια, την ακεραιότητα, την ανθρωπιά και τη σκληρή δουλειά του προπονητή τους.

«Μου χάλασε τη μέρα μου την Παρασκευή. Δεν μας χρωστάει τίποτα, μας έχει δώσει τα πάντα» τόνισε ο οπαδός της Λίβερπουλ, Ματ Χέιντοκ, ο οποίος πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρξει άγαλμα δίπλα στον Σάνκλι.

«Υπάρχουν αγάλματα, υπάρχουν ονόματα σε θύρες, πρέπει να υπάρχει κάτι για τον Κλοπ τα επόμενα δύο χρόνια, αφού φύγει. Θα ήταν ένας ιδανικός φόρος τιμής σε αυτόν και θα ήταν υπέροχο να τον δούμε ξανά από κοντά όταν γίνει η αποκάλυψη».

Το πού θα βρίσκεται ο Κλοπ τα επόμενα χρόνια είναι ασαφές. Οπως και το προπονητικό μέλλον της Λίβερπουλ. Ο πρώην μέσος των Reds, Τσάμπι Αλόνσο βρέθηκε στα χείλη πολλών.

Αλλά η καθολική αίσθηση ήταν ότι ο Γερμανός είναι δύσκολο να αντικατασταθεί «Είναι δύσκολο να το σκεφτείς αυτή τη στιγμή, ωστόσο, γιατί όλοι θέλουν να μιλήσουν για τον Γιούργκεν Κλοπ», πρόσθεσε ο Χέιντοκ.

Εξάλλου, η κληρονομιά της δουλειάς του και του χαρακτήρα του είναι τεράστια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή