Υγρός στίβος: Χαρές και πίκρες στην Ντόχα για την ελληνική αποστολή

Υγρός στίβος: Χαρές και πίκρες στην Ντόχα για την ελληνική αποστολή

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόπικρη είναι η γεύση από το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα για την Ελλάδα και το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Από τη μια πλευρά η Ευαγγελία Πλατανιώτη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτάει χρυσό μετάλλιο και από την άλλη το ομαδικό δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι ελάχιστες ελπίδες για ελληνική παρουσία στο Παρίσι στο άθλημα θα κριθούν από την εμφάνιση των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Σοφίας Μαλκογεώργου στο ελεύθερο πρόγραμμα. Θέση για τη Γαλλία έκλεισε ο Αλκης Κυνηγάκης στη μαραθώνια κολύμβηση (10 χλμ.), ενώ θετικές είναι οι εμφανίσεις των ομάδων πόλο. Η εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης ταξίδεψε στο Κατάρ με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Ο τρόπος με τον οποίο εκτέλεσαν οι αθλήτριες το πρόγραμμα στο τεχνικό τις έφερε στη 14η θέση και τα δάκρυά τους αποτέλεσαν την αυλαία για το ολυμπιακό όνειρο. Στο τεχνικό του ντουέτου η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου ήρθαν 7ες και θα χρειαστούν μία πολύ καλή εμφάνιση στο ελεύθερο για να αποκτήσουν ελπίδες πρόκρισης. Υπάρχουν τρία «εισιτήρια» και τα διεκδικούν Ελλάδα, Βρετανία, Ισραήλ και Ολλανδία.

Οι εθνικές ομάδες των ανδρών και των γυναικών του πόλο ξεκίνησαν με το δεξί. Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου επικράτησαν της Γαλλίας με 11-6. Σήμερα θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία (18.00), σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει την πρώτη θέση στον Β΄ Ομιλο και την απευθείας πρόκριση στους προημιτελικούς. Η εθνική ανδρών είχε την ευκαιρία να κάνει μια δυνατή προπόνηση απέναντι στην Κίνα, την οποία νίκησε με 24-6. Αύριο θα παίξει με τη Βραζιλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT