Η μαγική τριάδα της Ρεάλ

Βινίσιους Τζούνιορ, Μπέλινγκχαμ και Ροντρίγκο πήραν τη σκυτάλη από τους «BBC» και οδηγούν τη «Βασίλισσα» στο πρωτάθλημα

4' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο το βράδυ στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ Μαδρίτης, με το εμφατικό 4-0 επί της –μεγάλης έκπληξης της φετινής La Liga– Χιρόνα, αύξησε ακόμα περισσότερο την απόστασή της στην κορυφή και οδεύει πλέον προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Στο τέλος, ο Κάρλο Αντσελότι, αφού έκανε το χαρακτηριστικό του μορφασμό κουνώντας το φρύδι του, άφησε να του ξεφύγει ένα χαμόγελο και αναφέρθηκε στη μαγική τριάδα που διαθέτει η «Βασίλισσα» στην επίθεσή της.

Ο «ειρηνοποιός» ξεκίνησε την αναφορά του με τον Βινίσιους Τζούνιορ. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τη Χιρόνα έχοντας ένα γκολ και δύο ασίστ και ο Ιταλός τεχνικός δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει ως τον «καλύτερο στον κόσμο».

Ενας από τους δημοσιογράφους θέλησε να… ιντριγκάρει τη συνέντευξη Τύπου, ρωτώντας ποιος θα ήταν η επιλογή του για τον δεύτερο καλύτερο, ελπίζοντας να εκμαιεύσει από τον Αντσελότι είδηση που θα αφορά πιθανή απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ το καλοκαίρι. Ομως, ο 64χρονος Ιταλός δεν είναι πρωτάρης και ξέρει να ελίσσεται με μεγάλη ευκολία και να αποφεύγει τις ερωτήσεις που κρύβουν παγίδες.

«Ο Μπέλινγκχαμ είναι ο δεύτερος και ο Ροντρίγκο ο τρίτος», είπε ο Αντσελότι. «Ο παίκτης που αναφέρατε (σ.σ. ο Εμπαπέ) είναι από άλλη ομάδα. Για μένα, αυτοί που έχω εγώ είναι οι καλύτεροι». Η νίκη του Σαββατόβραδου, που σφραγίστηκε από τον Ροντρίγκο, ενώ δίχτυα είχαν βρει νωρίτερα ο Βινίσιους Τζούνιορ και ο Μπέλινγκχαμ, ήταν η αφορμή που έψαχνε ο Αντσελότι για να δικαιολογήσει την απάντησή του.

Οι τρεις παίκτες, που αποτελούν την επιθετική γραμμή της Ρεάλ, συνδυάστηκαν υπέροχα και τα γκολ τους αποδείχθηκαν καθοριστικά για να απομακρυνθούν οι Μαδριλένοι πέντε βαθμούς στην κορυφή της La Liga. Μια τριάδα που φέρνει στη μνήμη των οπαδών της Ρεάλ, το λεγόμενο «BBC», της επιθετικής γραμμής δηλαδή των Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, που μαζί αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στον τελικό του Champions League 2018 στο Κίεβο.

Το περασμένο καλοκαίρι, με την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Μπενζεμά, έφυγε και το τελευταίο μέλος εκείνης της θρυλικής τριάδας του «BBC». Ο Αντσελότι αναγκάστηκε να ποντάρει στη λεγόμενη «νέα γενιά» και να της δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί της προσπάθειας και να βγει μπροστά. Στην αρχή, θεωρήθηκε ως μια ριψοκίνδυνη κίνηση, λόγω της ηλικίας των παικτών. Ο Ροντρίγκο έκλεισε τα 23 τον περασμένο μήνα, ο Βινίσιους Τζούνιορ είναι στην ίδια ηλικία, ενώ ο Μπέλινγκχαμ είναι μόλις 20 ετών.

Ομως, ο Αντσελότι απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, προπονητής. Κανένα ρίσκο δεν υπήρξε τελικά στην απόφαση του Ιταλού «μαέστρου» και πλέον οι όποιες αμφιβολίες υπήρξαν το καλοκαίρι έχουν ήδη εξαλειφθεί για τα καλά. Η παρουσία τους το Σάββατο ήταν ίσως η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την επιλογή του Αντσελότι, σε ένα μάλιστα παιχνίδι που σίγουρα θα είναι καθοριστικό στο κυνήγι για τον τίτλο.

Δεν είναι όμως μόνο τα γκολ, αλλά η επίδραση και των τριών στο παιχνίδι της Ρεάλ. Για παράδειγμα, ο Βινίσιους Τζούνιορ στον αγώνα με τη Χιρόνα επιχείρησε εννέα ντρίμπλες και ολοκλήρωσε τις πέντε, εκτός από το τέρμα που πέτυχε και τις δύο ασίστ που είχε. Η συμβολή του Μπέλινγκχαμ ξεπέρασε και τον επιθετικό του ρόλο, καθώς έχασε μόλις δύο πάσες από τις 34 που μπορούσε να δώσει, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με ποσοστό επιτυχίας 94%. Πολλές από αυτές τις πάσες έγιναν σε στενούς χώρους ψηλά στο μισό της Χιρόνα, με τον Αγγλο άσο να περιβάλλεται πάντα από αντίπαλους παίκτες. Και όλα αυτά σε 57 μόλις λεπτά συμμετοχής, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο έχοντας υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο, και αναμένεται να μείνει εκτός μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Ο Ροντρίγκο είχε ένα πιο διακριτικό παιχνίδι από τη δεξιά πλευρά, συνεισφέροντας μόλις ένα σουτ προς την εστία (με το οποίο και σκόραρε) και μία επιτυχημένη ντρίμπλα. Ομως δεν σταμάτησε να προσπαθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Αντσελότι, αλλά και τη θερμή αγκαλιά του μετά το γκολ του.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος μάλιστα σε αντίθεση με τον προπονητή του ήταν ξεκάθαρος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να ντυθεί στα λευκά ο Εμπαπέ. «Θέλουμε τους καλύτερους παίκτες εδώ», απάντησε στη σχετική ερώτηση. «Αν έρθει είναι καλό γιατί δείχνει ότι αυτή η ομάδα θα γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατή».

Το δυστύχημα για την Ρεάλ και τον Αντσελότι είναι ότι από την αρχή της σεζόν, οι τρεις νεαροί έχουν μαζί μόλις 12 συμμετοχές σε όλη τη σεζόν. Ο Ροντρίγκο είναι ο μόνος που δεν έχει απουσιάσει, ο Βινίσιους Τζούνιορ έχει χάσει ήδη 11 παιχνίδια λόγω τραυματισμού, ενώ τώρα θα μείνει εκτός για τρεις με τέσσερις εβδομάδες και ο Μπέλινγκχαμ. Το Σάββατο ήταν ο 34ος αγώνας της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής. Ο Μπέλινγκχαμ έχει πετύχει 20 γκολ και έχει δώσει 8 ασίστ, ο Ροντρίγκο έχει 13 γκολ και επτά ασίστ και ο Βινίσιους Τζούνιορ έχει πετύχει 12 γκολ και έχει δώσει επτά ασίστ.

Αυτό απέχει ακόμα πολύ από τα νούμερα των Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο που στη «χειρότερη» σεζόν τους το 2016-17 μοιράστηκαν 70 γκολ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ρόλο που έχουν παίξει στην εικόνα της Ρεάλ οι Χοσελού και Μπραχίμ Ντίαθ: Ο πρώτος έχει 12 γκολ και τέσσερις ασίστ και ο δεύτερος έχει σκοράρει επτά φορές και έχει δώσει τρεις ασίστ.

Τώρα, τα γκολ της Ρεάλ μοιράζονται περισσότερο, αλλά παρ’ όλα αυτά, η κληρονομιά του «BBC» σημαίνει ότι την προσοχή τραβάει αμέσως η προοπτική που έχουν στο «Μπερναμπέου» οι τρεις αυτοί παίκτες, οι οποίοι βρέθηκαν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική στέγη σε πολύ μικρότερη ηλικία από ό,τι οι Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά και είναι λογικό ο σύλλογος να πιστεύει ότι έχουν να δώσουν ακόμα πολλά.

Ετσι πιστεύει και ο Αντσελότι, ο οποίος μετά το ματς του Σαββάτου κλήθηκε να δώσει ένα παρατσούκλι για τη νέα τριάδα, όπως ήταν το «BBC». «Δεν ξέρω», απάντησε. «Δεν είμαι τόσο ευφάνταστος. Ελπίζω εσείς να βρείτε τη σωστή λέξη», είπε στους δημοσιογράφους γελώντας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή