Δεν κόπασε ο θόρυβος για την ενέργεια του Βινίσιους

Δεν κόπασε ο θόρυβος για την ενέργεια του Βινίσιους

Οργή στη Γερμανία, αλλά και… στη Βαρκελώνη για τη μη αποβολή του Βραζιλιάνου άσου της Ρεάλ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αίσθημα της αδικίας γέμισε τους παίκτες και τους φίλους της Λειψίας μετά τη μεγάλη προσπάθεια της γερμανικής ομάδας στη Μαδρίτη, που λίγο έλειψε να στείλει στην παράταση την αναμέτρηση με τη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αν οι Γερμανοί πρέπει να συμβιβαστούν με την ατυχία τους, όταν με το σκορ ήδη στο τελικό 1-1 (μετά και την ήττα 0-1 εντός έδρας) έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, πράγμα που είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι, δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν τη μη αποβολή του Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ χτύπησε και με τα δύο χέρια από τον λαιμό τον αρχηγό της Λειψίας Γουίλι Ορμπαν στο 54ο λεπτό με μια κίνηση που αυτομάτως έπρεπε να επισύρει απευθείας κόκκινη. Ωστόσο ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα στον παίκτη που μερικά λεπτά αργότερα πέτυχε το καθοριστικό γκολ που χάρισε την πρόκριση στη «βασίλισσα».

Η αντίδραση της ομάδας της πρώην ανατολικής Γερμανίας ήταν ψύχραιμη και ειρωνική. Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ανέφερε: «Ο Βινίσιους πιάνει με τα δύο του χέρια με τρόπο αντιαθλητικό τον Γουίλι Ορμπαν από τον λαιμό, και ο διαιτητής τον τιμωρεί μόνο μια μια κίτρινη κάρτα. Ενδιαφέρον!».

«Η Λειψία ένιωσε στο πετσί της τι σημαίνει να παίζεις αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου», έγραψε σκωπτικά η καταλανική εφημερίδα Sport, τονίζοντας με νόημα ότι ο διαιτητής Νταβίντε Μάσα είναι συμπατριώτης του τεχνικού της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι.

Εκτός από τη Ρεάλ, το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά πήραν αυτή την εβδομάδα οι Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου, σε μια πλήρη κυριαρχία δηλαδή για τα φαβορί.

Τη Σίτι περισσότερο και από την άνετη νίκη-πρόκριση επί της Κοπεγχάγης απασχόλησε ο τραυματισμός του Ματέους Νούνες στο μεσαίο δάχτυλο του χεριού. Ο Πορτογάλος παίκτης της πρωταθλήτριας Αγγλίας γλίστρησε και έπεσε άτσαλα πλακώνοντας το χέρι του, με το μεσαίο του δάχτυλο να εμφανίζει μια τρομακτική παραμόρφωση στην κάμερα.

Τελικά η διάγνωση για το κάταγμα που υπέστη δεν φαίνεται να τον εξαιρεί από τον κρίσιμο κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα της Λίβερπουλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή