Δύσκολο να υπάρξει ποινή από την UEFA στη Φενέρμπαχτσε

Δύσκολο να υπάρξει ποινή από την UEFA στη Φενέρμπαχτσε

Επτά ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κωνσταντινούπολης κινδυνεύουν με ποινή αποκλεισμού που κυμαίνεται από 3 έως και 10 αγωνιστικές, ενώ η ομάδα παλεύει να ξαναπάρει τα σκήπτρα στο τουρκικό ποδόσφαιρο ύστερα από 10 χρόνια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απειλή αποχώρησης από το τουρκικό πρωτάθλημα επισείει η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Conference League, Φενέρμπαχτσε, εφόσον τιμωρηθεί για τη συμμετοχή της στα πολύ σοβαρά επεισόδια την Κυριακή το βράδυ στην Τραπεζούντα μετά τον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ.

Επτά ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κωνσταντινούπολης κινδυνεύουν με ποινή αποκλεισμού που κυμαίνεται από 3 έως και 10 αγωνιστικές, ενώ η ομάδα παλεύει να ξαναπάρει τα σκήπτρα στο τουρκικό ποδόσφαιρο ύστερα από 10 χρόνια.

Αφωνος έμεινε ο ποδοσφαιρικός κόσμος βλέποντας οπαδούς της Τραμπζονσπόρ να επιτίθενται με ό,τι έβρισκαν σε παίκτες της Φενέρ που πανηγύριζαν, ακόμη και με σουγιάδες ή το σημαιάκι του κόρνερ, και να εισπράττουν μεγαλοπρεπείς… γροθιές από τους (αρκετά πιο γυμνασμένους) ποδοσφαιριστές της Φενέρ. Την ίδια ώρα, παράγοντας της Φενέρ εκτόξευε γυάλινα ποτήρια στην κερκίδα των επισήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους δύο συνεργάτες του τεχνικού του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που βρέθηκαν στο γήπεδο, τα επεισόδια ήταν ακόμη χειρότερα από όσα μπόρεσαν να απαθανατίσουν οι κάμερες. Τα επεισόδια στηλίτευσε ως απαράδεκτα και ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο ζητώντας άμεσα τιμωρίες. Η Φενέρ θα αποφασίσει για τυχόν απόσυρσή της σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 2 Απριλίου, πρακτικά δίνοντας… διορία έως τότε στην ομοσπονδία. Το σενάριο να αποκλειστεί η Φενέρμπαχτσε από την Ευρώπη και να αντικατασταθεί στον προημιτελικό του Conference League από την ομάδα που απέκλεισε, τη βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, θεωρείται εξαιρετικά τραβηγμένο. Λιγότερο τραβηγμένο είναι το σενάριο τιμωρίας της τουρκικής ομοσπονδίας από την UEFA εάν κριθεί ότι υπάρχει πολιτικός δάκτυλος.

Αυτό πάντως που επισημαίνουν οι γνωρίζοντες την τουρκική πραγματικότητα είναι ότι θεωρείται μάλλον απίθανο να τιμωρηθεί η δημοφιλέστερη ομάδα της Τουρκίας, τη στιγμή μάλιστα που επίκεινται δημοτικές εκλογές στη γείτονα και το αποτέλεσμα στον Δήμο Κωνσταντινούπολης θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο θα αντέξει έως το τέλος της προεδρικής πενταετίας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη μία λεπτομέρεια: η Φενέρ είναι η αγαπημένη ομάδα του Ερντογάν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή