Η Ρεάλ φέρνει το νέο μεγάλο όνομα της Βραζιλίας

Η Ρεάλ φέρνει το νέο μεγάλο όνομα της Βραζιλίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίβουν τα χέρια τους στη Ρεάλ Μαδρίτης βλέποντας ότι το… βραζιλιάνικο άλογο στο οποίο πόνταραν είναι ένα «καθαρόαιμο άτι κούρσας» με προοπτικές να αφήσει εποχή στο ποδόσφαιρο.

Το άτι αυτό λέγεται Εντρικ, είναι μόλις 17 ετών και έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει από το προσεχές καλοκαίρι την καριέρα του στη «βασίλισσα», ενώ μόλις έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Βραζιλίας. Και τι ντεμπούτο ήταν αυτό! Σκόραρε το μοναδικό τέρμα στο Γουέμπλεϊ στο πρόσφατο φιλικό όπου η Βραζιλία επικράτησε 1-0 της Αγγλίας. Δεν άργησε να το ξανακάνει: Μερικές μέρες μετά, σκόραρε και στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στο 3-3 της Βραζιλίας με την Ισπανία.

Εκανε δηλαδή ό,τι και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με την πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, επίσης στο Γουέμπλεϊ, ενώ έγινε ο τέταρτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της «σελεσάο», μιας εθνικής ομάδας που πολύ συχνά εμπιστεύεται παίκτες κάτω των 20 ετών, δείχνοντας ότι το μέλλον τού ανήκει.

«Ο Εντρικ δεν είναι ακόμη μαζί μας, αλλά προκαλεί αίσθηση ενόψει του ερχομού του την επόμενη περίοδο», δήλωσε μετά τον αγώνα στο Γουέμπλεϊ ο συμπαίκτης του στην Εθνική και σύντομα και στη Ρεάλ, Βινίσιους: «Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα με τη Ρεάλ», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Marca, που όπως και οι αναγνώστες της-φίλοι της Ρεάλ ανυπομονεί να δει τον Εντρικ ντυμένο στα λευκά, κάνει λόγο για παίκτη-χιονοστιβάδα: «Το νεαρό μαργαριτάρι αρχίζει να κερδίζει έδαφος, επεκτείνεται, μεγαλώνει και ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι βρεθεί στο διάβα του», γράφει χαρακτηριστικά.

Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το νέο παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έπαιρνε το κομπιούτερ της μητέρας του από τα επτά του χρόνια ώστε να απολαμβάνει τις φάσεις των αγώνων της Ρεάλ, κατά δήλωσή του.

Πλέον, κλείνει στην Παλμέιρας μια μυθική καριέρα εφήβου, αφού έγινε ο πρώτος που κατέκτησε πρωτάθλημα με τις ομάδες Κ11, Κ13, Κ15, Κ17, Κ20 και με τους άνδρες. Επίσης έγινε ο νεότερος παίκτης και σκόρερ στους άνδρες της Παλμέιρας και κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ Κ17.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή