Ολυμπιακοί Αγώνες: Πριμ 2,4 εκατ. δολάρια στους χρυσούς Ολυμπιονίκες του στίβου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πριμ 2,4 εκατ. δολάρια στους χρυσούς Ολυμπιονίκες του στίβου

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι κάποια από τα έσοδα που αποκομίζουμε από τους αθλητές μας επιστρέφονται άμεσα σε εκείνους», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματικά έπαθλα για τους αθλητές που θα κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εισάγει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics), τερματίζοντας μία παράδοση 128 ετών.

Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η World Athletics, θα προσφέρει 50.000 δολάρια σε κάθε χρυσό Ολυμπιονίκη, στα 48 αγωνίσματα του στίβου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε ότι δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, παρά μόνο η ενημέρωση προς τη ΔΟΕ, λίγο πριν ανακοινωθεί το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 2,4 εκατ. δολαρίων.

«Αν και είναι αδύνατο να αποτιμηθεί η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου ή η αφοσίωση και η δέσμευση που απαιτείται για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι κάποια από τα έσοδα που αποκομίζουμε από τους αθλητές μας επιστρέφονται άμεσα σε εκείνους», δήλωσε ο Κόε στους δημοσιογράφους.

«Δε νομίζω ότι αυτό έρχεται έστω και στο ελάχιστο σε σύγκρουση με την έννοια για την οποία συχνά μιλάει η ΔΟΕ, η οποία είναι η αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι αθλητές μας», πρόσθεσε.

Ικανοποίηση για την εξέλιξη εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Νορβηγός Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων, Κάρστεν Γουόρχολμ, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν αλλάζει το κίνητρό μου να κερδίζω, γιατί δεν το κάνω για τα χρήματα».

Από την πλευρά της, η ΔΟΕ δήλωσε ότι εναπόκειται σε κάθε Διεθνή Ομοσπονδία και Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή να καθορίσουν πώς θα τιμήσουν καλύτερα τους αθλητές τους.

Σημειώνεται πως οι ασημένιοι και χάλκινοι Ολυμπιονίκες του στίβου θα λάβουν επίσης χρηματικά έπαθλα, αρχής γενομένης από τους Αγώνες του Λος Αντζελες, το 2028.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή