Ενα θρυλικό γαλλικό ιστιοφόρο για τη Φλόγα

Ενα θρυλικό γαλλικό ιστιοφόρο για τη Φλόγα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο του ταξίδι έγινε το 1896, λίγες εβδομάδες αφότου είχαν ολοκληρωθεί στην Αθήνα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Από τότε, το ιστιοφόρο «Belem» έκανε εμπορικές διαδρομές στη Βραζιλία, στη Γουιάνα και στην Καραϊβική, μεταξύ άλλων χωρών.

Το 1984, χαρακτηρίστηκε «ιστορικό μνημείο». Τώρα, το τελευταίο τρικάταρτο ιστιοφόρο του γαλλικού εμπορικού ναυτικού βρίσκεται στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά, καθώς έχει τον ρόλο της μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελλάδα στη Γαλλία, η οποία γίνεται για πρώτη φορά διά θαλάσσης.

Το «Belem», το οποίο συνοδεύεται από φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη Γαλλία το Σάββατο, αφότου η Φλόγα θα έχει ολοκληρώσει τον γύρο της Ελλάδας. Αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου.

Στη συνέχεια, περίπου 10.000 λαμπαδηφόροι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε 64 διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας, μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου, στο Παρίσι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή