Ολυμπιακός: Μεταμόρφωση και δικαίωση

Ολυμπιακός: Μεταμόρφωση και δικαίωση

Από το ναδίρ στο ζενίθ ο Ολυμπιακός μέσα σε μόλις τρεις μήνες

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα το τρόπαιο! Από το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός ζει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι, του οποίου το ευχάριστο τέλος δεν θα είναι άλλο από την κατάκτηση του Conference League στον τελικό της 29ης Μαΐου στην «Opap Arena», όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα. Μπορεί οι «βιόλα» να έχουν το «know how», καθώς και πέρυσι είχαν φτάσει μέχρι το τέλος του ταξιδιού, όπου και ηττήθηκαν από τη Γουέστ Χαμ με 2-1, αλλά πώς μπορεί πλέον κάποιος να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι», που τον Ιανουάριο απογοήτευαν με την απόδοσή τους, τώρα διεκδικούν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους στην παρθενική τους συμμετοχή σε τελικό, και μάλιστα μέσα στην Ελλάδα. Για την ολική μεταμόρφωση δεν υπάρχει ούτε μαγική συνταγή ούτε κάποιο μυστικό, αλλά η κίνηση να αντικατασταθεί ο Κάρλος Καρβαλιάλ με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο 63χρονος Βάσκος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να αλλάξει κυρίως την ψυχολογία των παικτών του και να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ικανοί να πετύχουν τα πάντα, ακόμη και εκείνους που ήταν «ανενεργοί» μέχρι να αναλάβει τα ηνία. «Ναι, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ελπίζουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο και αυτόν τον τελικό για να δώσουμε πιο μεγάλη χαρά στον κόσμο και να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την ιστορία της ομάδας. Το να φτάσεις σε έναν τελικό είναι κάτι όμορφο. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, αλλά ακόμη δεν το έχω συνηθίσει», τόνισε ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έγινε μόλις ο 5ος προπονητής που κατορθώνει να προκριθεί σε δύο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς με διαφορετικές ομάδες (Σεβίλλη και Ολυμπιακό), μετά τους Σβεν Γκόραν Ερικσον, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, Ράφα Μπενίτεθ και Τόμας Τούχελ.

Από κει και πέρα, χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά θέλησε να βάλει τέλος στην κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την παρουσία χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Το καλοκαίρι εμείς διοργανώσαμε έναν τελικό Super Cup στο “Καραϊσκάκη”, για τον οποίο και εμείς ως Ολυμπιακός και η χώρα μας πήραμε συγχαρητήρια από όλους. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να διοργανώνει μεγάλους τελικούς», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Και θα ήταν χαρά μου αν αντί για τη Μάντσεστερ Σίτι ή τη Σεβίλλη ήταν μια ελληνική ομάδα, π.χ. ο ΠΑΟΚ. Με χαρά θα έδινα και τις σουίτες του γηπέδου και τη δική μου για να διευκολυνθεί η ελληνική ομάδα! Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τις υπερβολές για τον τελικό στην Opap Arena».

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να αλλάξει κυρίως την ψυχολογία των παικτών του.

Υπάρχει και ο ΠΑΟΚ

Βέβαια, μέχρι τον τελικό του Conference υπάρχει ο… ημιτελικός της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός θα μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ενας αγώνας όπου παρά την κρισιμότητά του, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο τη νίκη, ο Μεντιλίμπαρ αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT