Νέο «αλαλούμ» με τις προκηρύξεις

Νέο «αλαλούμ» με τις προκηρύξεις

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προτροπή  (δις) του προέδρου του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου -το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά με νόμιμη σύνθεση όπως προβλέπεται από το εν ισχύι καταστατικό της ΕΠΟ που ψηφίστηκε το 2011- προς τους διάδικους ήταν σαφής: «Καλό θα είναι να συμβιβαστείτε. Η απόφαση θα είναι νομολογιακού χαρακτήρα και θα σας δυσκολέψει πολύ στο μέλλον». Οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ που γέμισαν τη αίθουσα των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, δεν φάνηκαν να συμμερίζονται τη θέση του κ. Σπύρου Ζιάκκα, όμως στο περιθώριο της συνεδρίασης υπήρξε πρόταση για να βρεθεί συναινετική λύση.

Ποια είναι αυτή; Να ισχύσουν και οι δύο προκηρύξεις. Οπερ μεθερμηνευόμενο να υποβιβαστούν δύο ομάδες από το εν εξελίξει πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και να προβιβαστούν τρεις από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ!

Η πρόταση φέρεται να έγινε από τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ, Σπύρο Καλογιάννη, προς τον νομικό σύμβουλο της Σούπερ Λιγκ, Γιάννη Οικονομάκη.

Ωστόσο, η ευρεσιτεχνία των Ελλήνων ποδοσφαιροπαραγόντων που συχνά εκπλήσσει αρνητικά δεν είναι πάντα εύκολο να υλοποιηθεί.

Η παραπάνω πρόταση δεν φαίνεται να ικανοποιεί τη Σούπερ Λίγκα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το επόμενο πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει με 19 ομάδες, άρα να μοιραστούν ανάλογα τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων των υπολοίπων ομάδων.

Δεύτερον, διότι ήδη έχει αποφασιστεί ότι από το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες ώστε το πρωτάθλημα της περιόδου 2015–16 να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες. Σε περίπτωση που το επόμενο πρωτάθλημα γίνει με 19 ομάδες θα πρέπει να υποβιβαστούν πέντε.

Κατά συνέπεια η μόνη εναλλακτική πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι της Σούπερ Λιγκ η οποία προτείνει να υποβιβαστούν και να προβιβαστούν δύο ομάδες και να γίνει αγώνας μπαράζ ανάμεσα στο 16ο του δικού της πρωταθλήματος και στον τρίτο του πρωταθλήματος της «μικρής λίγκας».

Το χθεσινό δικαστήριο –στο οποίο οδηγήθηκε η υπόθεση με ευθύνη της ΕΠΟ η οποία δεν αποφάσισε εγκαίρως και βάσει των προβλεπομένων στο άρθρο 7 του ΚΑΠ, την έγκριση των προκηρύξεων– διέκοψε για την επόμενη Τρίτη προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα των δύο πλευρών.

Το πρώτο τέθηκε από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ η οποία ζητεί την αντικατάσταση του διαιτητή της Φούτμπολ Λιγκ στο δικαστήριο, Γιώργου Σφυρή, με την αιτιολογία ότι προέβη σε δημόσια δήλωση σχετικά με το αντικείμενο της δίκης.

Το δεύτερο τέθηκε από την πλευρά της Φούτμπολ Λιγκ η οποία ζήτησε να απορριφθούν οι πρόσθετες παρεμβάσεις ομάδων της Σούπερ Λιγκ επειδή έγιναν προφορικά και εκπρόθεσμα.

Πρόσθετες παρεμβάσεις από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ έκαναν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Λεβαδειακός, Αρης, Καλλονή, Βέροια, Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Πλατανιάς. Υπέρ της Φούτμπολ Λιγκ προσέφυγαν οι ΠΑΕ Ηρακλής, Νίκη Βόλου, Κασσιόπη, Εθνικός Γαζώρου, Αιγινιακός, Πανηλειακός και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Από τη διαδικασία ξεχώρισε η τοποθέτηση του προέδρου της Φούτμπολ Λιγκ, Σπύρου Καλογιάννη, ο οποίος είπε: «Ταλαιπωρούμαστε γι’ αυτό το θέμα από τον Ιούλιο χωρίς να φταίμε. Ο,τι λέμε και ό,τι κάνουμε μας το είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Εχουμε φτάσει στα όριά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή