Η «μαύρη τρύπα» στο υπό πώληση φυτώριο της Νέας Σμύρνης

Η «μαύρη τρύπα» στο υπό πώληση φυτώριο της Νέας Σμύρνης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χαρακτηρισμός του φυτωρίου για την ανάδειξη ταλαντούχων παικτών που εξελίχθηκαν σε ιστορικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει ταυτιστεί διαχρονικά με τη μοίρα του Πανιωνίου, ο οποίος έκανε αναγκαστική στροφή στην παράδοσή του, ώστε να δημιουργήσει ομάδα που θα αξίζει την παρουσία της στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και παράλληλα να παράγει μεταγραφικό κέρδος. Στη Νέα Σμύρνη, όμως, η διοίκηση της ΠΑΕ, στα δύο τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν έχει οικονομικά περιθώρια διαπραγμάτευσης για να διατηρήσει τον κορμό των ελκυστικών παικτών της από τις οικονομικά δυνατότερες ομάδες, αλλά είναι θεατής στην παρέλαση των ενδιαφερομένων για να «ψωνίσουν», είτε σε καλές τιμές είτε ακόμα και… δωρεάν.

Στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και παρά τους πέντε παίκτες (Μανιάτης, Σιόβας, Σάμαρης, Τζαβέλλας, Κουμορτζί) που πουλήθηκαν από το 2011 μέχρι και τώρα, επισήμως έχουν παραχωρηθεί ήδη δύο (Κολοβός και Αυλωνίτης στον Ολυμπιακό), ενώ τον δρόμο της αποχώρησης, το ερχόμενο καλοκαίρι, φέρεται να έχουν πάρει –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις– τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές (Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Ντούνης). Απαντες είναι παίκτες… ενδεκάδας, η οποία θα αποδομηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% και παρά τη διαφαινόμενη εξασφάλιση της παραμονής του Πανιωνίου στη Σούπερ Λιγκ.

Η ετικέτα του «πωλητηρίου» σε όποιον παίκτη του Πανιωνίου έχει αξία είναι σαφώς ενοχλητική για το αίσθημα κάθε φιλάθλου και μπορεί στη Νέα Σμύρνη να έχει καθιερωθεί η φράση – κλισέ «το μοναστήρι να είναι καλά», εννοώντας τη συνεχιζόμενη παραγωγή αξιόπιστων παικτών, αλλά με αυτούς τους ρυθμούς πωλήσεων και αποχωρήσεων, είναι μαθηματικά αναμενόμενο να καταστεί ανέφικτη η αντικατάστασή τους.

Οταν, όμως, όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμών τους, έχουν δικαίωμα προσφυγής, διεκδίκησης δεδουλευμένων και αναζήτησης άλλης ομάδας για τη συνέχιση της καριέρας τους, η νυν διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματευτικό αδιέξοδο, ενώ παράλληλα υπάρχει άμεσος κίνδυνος διάλυσης της ομάδας εάν οι παίκτες ανοίξουν την πόρτα της μεγάλης φυγής. Γι’ αυτόν τον λόγο εκδόθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση συσπείρωσης από τους παίκτες, παρά τις ειλημμένες αποφάσεις τους να φύγουν από τον Πανιώνιο.

Με τη «γλώσσα των αριθμών», όπως ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Πανιώνιος, έχουν μεταγραφεί επτά παίκτες (Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Σάμαρης, Κολοβός, Αυλωνίτης, Σπυρόπουλος) τα δύο τελευταία χρόνια, εισπράχθηκαν 2,2 εκατ. ευρώ και μαζί με τις 750.000 ευρώ από την πρόσφατη πώληση του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» στον Παναθηναϊκό, προέκυψε ισοσκελισμός με τα χρέη, ύψους 3 εκατ. ευρώ, που «κληρονομήθηκαν» από τις προηγούμενες διοικήσεις των Τσακίρη έως το 2009 και Βεντούρη έως το 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή