Δύο «χρυσά» στο ίδιο αγώνισμα

Δύο «χρυσά» στο ίδιο αγώνισμα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική τους ιστορία έγραψαν η Ντομινίκ Γκιζίν από την Ελβετία και η Τίνα Μέιζ από τη Σλοβενία χθες στο Σότσι. Οι αθλήτριες του σκι τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο στον τελικό της κατάβασης (1:41.57) και για πρώτη φορά στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκαν δύο χρυσά μετάλλια.

Eντυπωσιακό ήταν και το αγώνισμα του χαλφπάιπ στο σνόουμπορντ. Ο Ελβετός, Γιούρι Ποντλατσίκοφ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο εκτελώντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο νεότερος αθλητής της διοργάνωσης, ο 15χρονος Ιάπωνας, Αγιούμου Χιράνο. Στο καλλιτεχνικό πατινάζ, το ρωσικό ζευγάρι, Τατιάνα Βολοσοζάρ και Μαξίμ Τρανκόφ εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές με το πρόγραμμά του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Γερμανία κυριαρχεί στο λουτζ. Οι Τόμπιας Βεντλ και Τόμπιας Αρλτ πρώτευσαν στο διθέσιο ανδρών. Η χώρα έχει κατακτήσει τα περισσότερα χρυσά (6).

Στον πίνακα των μεταλλίων προηγείται η Νορβηγία με 12 (4-3-5), ακολουθούν ο Καναδάς (4-4-2) και η Ολλανδία (4-2-4) με 10 και στην 4η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ (3-1-5) και η Ρωσία (2-4-3) με 9 μετάλλια.

Χωρίς ελληνική συμμετοχή συνεχίζονται σήμερα στο Σότσι (Ρωσία) οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Αύριο θα αγωνιστεί ο Νικόλας Πολυχρονίδης στο άλμα Λαρτζ Χιλ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε μέρος χθες στην επίσημη πρόβα του αγωνίσματος αλλά δεν μπόρεσαν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάστασή του διότι δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες. Στην περιοχή όπου θα διεξαχθεί το άλμα Λαρτζ Χιλ φυσούσε αρκετά, πότε με μικρή και πότε με μεγάλη ένταση. Για μεγάλα διαστήματα οι αθλητές διέκοψαν την προπόνησή τους διότι υπήρχε φόβος τραυματισμού. «Είμαι ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μείνω στο Σότσι μέχρι να τελειώσει η διοργάνωση. Η συμμετοχή αποτελεί το όνειρο κάθε αθλητή και δεν είναι πολλοί αυτοί που καταφέρνουν να το ζήσουν. Σε ό,τι αφορά τον αυριανό αγώνα μου έχω αισιοδοξία. Θα προσπαθήσω να μπω στην τελική φάση. Εχω μία ακόμα προπόνηση και θα δούμε τι μπορώ να κάνω», δήλωσε στην «Κ» ο γεννημένος στη Γερμανία, Νικόλας Πολυχρονίδης.

Ικανοποιημένοι είναι οι «αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τους Ολυμπιακούς του Σότσι. «Παρακολουθώ τους Αγώνες και βλέπω άψογη διοργάνωση και συνέπεια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Εμπόδιο στην προσπάθεια των Ρώσων αποτελεί ο καλός καιρός καθώς η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Το χιόνι έχει αρχίσει να λιώνει αλλά οι διοργανωτές έχουν προνοήσει και διαθέτουν τεχνητό χιόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή