H ημέρα του Μπιορντάλεν στο Σότσι

H ημέρα του Μπιορντάλεν στο Σότσι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολε Εϊνάρ Μπιορντάλεν ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής ημέρας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που συνεχίζονται στο Σότσι της Ρωσίας. Ο Νορβηγός οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη θέση της μεικτής σκυταλοδρομίας και κατέκτησε το 13ο του μετάλλιο, συνολικά, και όγδοο χρυσό. Εγινε ο αθλητής με τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ο Κωνσταντίνος Συκαράς και ο Μάσιμο Βαλκαρέτζι αγωνίστηκαν στο γιγαντιαίο σλάλομ. Σε σύνολο 79 αθλητών, ο Συκαράς ήταν 52ος με 3:02.33 έχοντας κάνει 1:30.75 στην πρώτη κούρσα και 1:31.58 στη δεύτερη. Δύο θέσεις πίσω του, στην 54η θέση, ήταν ο Μάσιμο Βαλκαρέτζι με 3:04.36 και με χρόνο 1:30.71 και 1:33.64 στις δύο καταβάσεις. Η επόμενη συμμετοχή τους θα είναι το Σάββατο στο σλάλομ. Στο γιγαντιαίο σλάλομ πρώτευσε ο ολυμπιονίκης στο σύνθετο βορινό του Τορίνου (2006), Τεντ Λάγκατι (ΗΠΑ).

Στο διπλό μπόμπσλεϊ γυναικών, η καναδική ομάδα των Κέιλι Χάμφρι και Χέιδερ Μόις νίκησε ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα τις Αμερικανίδες Ελάνα Μάγερς και Λόριν Γουίλιαμς. Ηταν το δεύτερο χρυσό των αθλητριών του Καναδά, που είχαν επικρατήσει και στο Βανκούβερ (2010). Και η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Βανκούβερ στα 5.000 μ. πατινάζ γυναικών, Μαρτίνα Σαμπλίκοβα (Τσεχία), υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Σότσι και χάρισε στη χώρα της το δεύτερο χρυσό μετάλλιο.

Η αγαπημένη ομάδα των Ρώσων, του χόκεϊ στον πάγο, δεν θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο που ονειρεύονταν οι διοργανωτές. Εχασε από τη Φινλανδία με 1-3 και αποκλείστηκε.

Στη λίστα των μεταλλίων προηγείται η Νορβηγία με εννέα χρυσά, τέσσερα ασημένια και επτά χάλκινα και ακολουθούν Γερμανία (8-3-4), ΗΠΑ (7-5-11), Ρωσία (6-9-7), Ολλανδία (6-7-9) και Ελβετία (6-3-1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή