Σάντος μέχρι Παγκόσμιο Κύπελλο

Σάντος μέχρι Παγκόσμιο Κύπελλο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν θ’ αποτελέσει για την Εθνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Χθες το βράδυ υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Πορτογάλου τεχνικού και του προέδρου της ΕΠΟ, κατά την οποία γνωστοποιήθηκε η αρνητική απάντηση στην πρόταση της ομοσπονδίας για ανανέωση του συμβολαίου για δύο ακόμα χρόνια.

Η απόφαση του Σάντος θα συζητηθεί στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθεί ν’ απαντήσει για την απόφασή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσει αύριο προκειμένου να ανακοινώσει τις επιλογές του για το φιλικό με τη Ν. Κορέα που θα γίνει στις 5 Μαρτίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Από χθες φούντωσαν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Σάντος θα συνεχίσει το καλοκαίρι την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα κάποιοι υποστήριζαν ότι έχει δεχθεί αρκούντως δελεαστική πρόταση. Ωστόσο, ο ίδιος ο προπονητής της Εθνικής πριν από περίπου ένα χρόνο είχε προϊδεάσει σχετικά λέγοντας ότι σκέπτεται να επιστρέψει σε σύλλογο γιατί του έχουν λείψει η καθημερινή εργασία, οι προπονήσεις και οι συχνοί αγώνες, τονίζοντας πως δεν θα άφηνε την Εθνική Ελλάδας προκειμένου να εργαστεί σε Εθνική ομάδα άλλης χώρας.

Ο Σάντος ανέλαβε την Εθνική το καλοκαίρι του 2010, μετά το τέλος του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και αφού ο προκάτοχός του Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Ηταν επιλογή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου. Στα χρόνια της παρουσίας του κρίνεται ως επιτυχημένος αφού μπόρεσε να διατηρήσει στην Εθνική το κλίμα και τη νοοτροπία που είχαν δημιουργηθεί επί Ρεχάγκελ και παράλληλα να ανανεώσει το έμψυχο δυναμικό της.

Κατάφερε να κρατήσει την Εθνική σε υψηλά επίπεδα και να την οδηγήσει σε πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 όπου έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση και τώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τον Οκτώβριο του 2010 παρουσίασε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ένα σχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία όλων των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου με το οποίο οραματιζόταν τη επιλογή νεαρών ποδοσφαιριστών από όλη την Ελλάδα και τη σταδιακή ενσωμάτωση στις Εθνικές ομάδες μέχρι να φτάσουν στην Ανδρών.

Πλέον η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει τη διάδοχη κατάσταση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόθεση είναι ο νέος προπονητής να είναι αλλοδαπός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή