Kατέβασε «ρολά» η Ποδηλασία

Kατέβασε «ρολά» η Ποδηλασία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή των αγωνιστικών εκδηλώσεων, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, αποφάσισε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Η εξαγγελία του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ανδριανού, για περικοπή του προϋπολογισμού της κατά 50% ανάγκασε τους ανθρώπους του ποδηλάτου να στείλουν επιστολή σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερώσουν για ποιους λόγους πήραν αυτή την απόφαση.

«Ο προϋπολογισμός της ΕΟΠ για το 2014, θα βρεθεί στο ήμισυ, σε σχέση με το 2013, δηλαδή στις 350.000 ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί σε μία μείωση άνω του 80%, από το 2008 έως σήμερα. Οι διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες, με όσες περικοπές είμαστε σε θέση να κάνουμε, ανέρχονται στα 215.000 ευρώ κατ’ έτος. Η απόφαση πάρθηκε κατόπιν της αδυναμίας της Ομοσπονδίας ν’ αντεπεξέλθει στις δαπάνες της διοργάνωσης των αγώνων και τη λειτουργία των εθνικών ομάδων, αφού το προβλεπόμενο κονδύλι για το 2014, μόλις που επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή με την οποία ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλου για την επίλυση των προβλημάτων.

Παρά την απόφασή τους, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας βοήθησαν τον Χρήστο Βολικάκη να μεταβεί στην Κολομβία για να πάρει μέρος στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ποδηλασία έχει υπό τη σκέπη της τρία ολυμπιακά αθλήματα (πίστας, δρόμου και ορεινή ποδηλασία). «Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον του αθλήματός. Εχουμε φτάσει σε οριακό σημείο και πρέπει η Πολιτεία να μας στηρίξει. Δεν ζητάμε μεγάλα ποσά. Συμφωνούμε με τις προτάσεις που θα υποβάλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ανδριανό. Είναι αδιανόητο μία ώρα προπόνησης στο ΟΑΚΑ να χρεώνεται 100 ευρώ στους αθλητές της εθνικής ομάδας. Ενα πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ μας στοιχίζει 4.500 ευρώ. Αδυνατούμε να δίνουμε αυτά τα ποσά», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θανάσης Τερζής.

Τον… δρόμο που άνοιξε η ποδηλασία είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν και άλλοι εκπρόσωποι των ελληνικών ομοσπονδιών. Τα πάντα αναμένεται να κριθούν στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο κ. Ανδριανός με την Ολομέλεια της ΕΟΕ.

• Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό, Γ. Ανδριανό είχαν σήμερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου, Κώστας Φιλιππίδης και ο προπονητής του Δημήτρης Κυττέας. Ο 28χρονος ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι αθλητές του κλασικού αθλητισμού. Ζήτησε να βελτιωθούν οι συνθήκες του προπονητηρίου του ΟΑΚΑ και να ξαναλειτουργήσει το κλειστό της Παιανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή