Οι… άστεγοι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εποχές… Βοτανικού, άρχισε να θυμίζει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για άλλη μία φορά, ένα έργο, που είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία, ποια πλευρά έχει το δίκιο.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, είναι πως όλοι ισχυρίζονται πως θέλουν το καλό του τόπου, αλλά και της ομάδας. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τους. Θεωρώ όμως πως κάπου κάποιοι κοροϊδεύουν τον φίλαθλο και παίζουν με τα συναισθήματά του.

Σε χώρες όπου το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο μπροστά από το δικό μας, ομάδες, επικουρούμενες από τις δημοτικές αρχές της πόλης τους, αποκτούν σύγχρονα γήπεδα. Μόνο στην Ελλάδα, μερίδα των τοπικών αρχόντων, φέρονται να είναι αντίθετοι. Και το πιο περίεργο, κάποιοι από αυτούς, κάθε τόσο αλλάζουν γνώμη.

Σίγουρα, η κατασκευή κάποιων εγκαταστάσεων, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδείχτηκε άχρηστη, με αποτέλεσμα να σαπίζουν και να λεηλατούνται. Το κόστος συντήρησής τους τεράστιο. Ισως γι’ αυτό μερικοί να σκέπτονται να χρησιμοποιηθούν από ομάδες… άστεγες. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να το πουν.

Εκείνο που δεν νοείται, είναι πως ούτε η ΑΕΚ, που αυτή τη στιγμή δεν έχει απολύτως τίποτα, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός, που ουσιαστικά η Λεωφόρος, αν δεν εκσυγχρονιστεί δεν του προσφέρει ευρωπαϊκή προοπτική, να μη γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με τα γήπεδά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή