Διήμερο «λουκέτο» ζητεί η ΕΟΕ

Διήμερο «λουκέτο» ζητεί η ΕΟΕ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για διήμερο «λουκέτο» στον αθλητισμό, ως πρώτη αντίδραση για «τη συνεχιζόμενη απραξία και αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία απέναντι στην αθλούμενη νεολαία της χώρας», έκανε η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις αθλητικές ομοσπονδίες. Πρότεινε την αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τις 12 και 13 Απριλίου, κάτι που βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σπορ. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο αθλητισμός πρέπει να περάσει σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η χθεσινή ολομέλεια της ΕΟΕ πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα. Αρκετοί εκπρόσωποι των ομοσπονδιών καυτηρίασαν τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδρανού, γιατί θεωρούν ότι «δεν έχει δώσει λύση σε προβλήματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος, αλλά χρειάζονται μόνο μία θεσμική απόφαση», ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με εντονότερους τρόπους τη διαμαρτυρία τους πρός την Πολιτεία. «Η αναστολή ενός, π.χ., διασυλλογικού πρωταθλήματος δεν νομίζω ότι θα προβληματίσει κάποιον από τους ιθύνοντες. Χρειάζονται δυναμικότερες κινητοποιήσεις», δήλωσε στην «Κ» πρόεδρος κορυφαίας αθλητικής ομοσπονδίας.

Αρκετοί παράγοντες στη χθεσινή ολομέλεια ήρθαν και σε αντιπαράθεση, διότι κάποιες ομοσπονδίες εισέπραξαν μια προκαταβολή από την επιχορήγηση ενώ άλλες έχουν τα ταμεία τους άδεια. Ολοι, όμως, οι εκπρόσωποι του αθλητισμού συμφώνησαν να υπάρξει αναστολή των αγωνιστικών τους δραστηριοτήτων.

«Η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους στις 12 και13 Απριλίου, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Πολιτείας να δώσει λύσεις όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά κυρίως στα θεσμικά προβλήματα. Η πρόταση της ΕΟΕ απευθύνεται στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών, τα οποία θα λάβουν και την τελική απόφαση για τη συμμετοχή τους στην αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Εξαιρείται η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε διεθνείς διοργανώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή