Ταράζουν τα νερά του ποδοσφαίρου οι δηλώσεις του εισαγγελέα

Ταράζουν τα νερά του ποδοσφαίρου οι δηλώσεις του εισαγγελέα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε το περιεχόμενο της ομιλίας του εισαγγελέα ποινικής δίωξης και αθλητικού εισαγγελέα, Χάρη Λακαφώση, κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα, «Διαφθορά και οικονομικό έγκλημα στον χώρο του αθλητισμού», το οποίο διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, ο εισαγγελέας που διερευνά παραβατικές συμπεριφορές στον χώρο του ποδοσφαίρου έκανε λόγο για «οργανωμένο έγκλημα στον χώρο του ποδοσφαίρου», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών φτάνουν καθημερινά καταγγελίες. Ιδιαίτερα για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Επαγγελματικού και ερασιτεχνικού. Στον χώρο του αθλητισμού έχουμε και οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα με αυξημένες τάσεις δράσης.

Στις Γ.Σ. αθλητικών ενώσεων επιχειρούν με αθέμιτες ενέργειες να ελέγξουν το εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Και με χρηματισμό. Για να μη μιλήσουν μάρτυρες χρησιμοποιούνται εκβιασμοί ή/και δώρα. Ακόμα και κρατικοί αξιωματούχοι, για να επηρεάσουν τη διαδικασία. Εχουν δοθεί εκατομμύρια ευρώ από φορείς (τους ονομάζω έτσι για να μη φωτογραφίσω) για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. “Μαϊμού” χορηγία. Ετσι το κράτος χάνει τεράστια ποσά από φόρους. Ενα από τα εργαλεία που έχουμε είναι η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών. Σε έρευνα στο σπίτι ή το γραφείο μεγαλοπαραγόντων έχει βρεθεί το βούλευμα άρσης απορρήτου. Την ίδια ή επόμενη μέρα από την έκδοσή του. Διάστημα, στο οποίο μπορεί ακόμα και ο εισαγγελέας να μην έχει λάβει γνώση για την εντολή άρσης. Αυτό γίνεται από διαρροές κρατικών υπηρεσιών – όχι από την Εισαγγελία- ή υπαλλήλους των εταιρειών τηλεφωνίας. Στον χώρο του ποδοσφαίρου τα στόματα κρατιούνται κλειστά. Μάρτυρες εκβιάζονται, μαγαζιά καίγονται. Δεν ξέρουμε ότι και στον χώρο του ποδοσφαίρου το οργανωμένο έγκλημα καλά κρατεί; Μπράβοι, νονοί της νύχτας; Δεν τα γνωρίζουμε αυτά; Διαιτητές που εκβιάζονται, λοιδορούνται, στοχοποιούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή