Το τρόπαιο της εξιλέωσης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… ξόρκι για την περιβόητη «κατάρα του Γκούτμαν» ψάχνει στο Τορίνο η Μπενφίκα, αντιμετωπίζοντας στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ απόψε τη Σεβίλλη, ελπίζοντας να φτάσει επιτέλους, έπειτα από επτά χαμένους τελικούς, στο πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο από το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1962, όταν αποχώρησε οργισμένος από την ομάδα ο τεχνικός της, Μπέλα Γκούτμαν.

Οι Λουζιτανοί, που έχουν ήδη κατακτήσει πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ στη χώρα τους, φαντάζουν φαβορί απέναντι σε μια απρόβλεπτη ομάδα όπως η Σεβίλλη, που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή άρπαξε από τη Βαλένθια το εισιτήριο για τον αποψινό τελικό της διοργάνωσης.

Για την Μπενφίκα και τον τεχνικό της, Ζόρζε Ζεσούς, η φετινή σεζόν αποτελεί τη μεγάλη ρεβάνς για την περσινή τριπλή αποτυχία της να πάρει έστω έναν τίτλο, χάνοντας πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ το καθένα την τελευταία στιγμή. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με τους «Αετούς» της Λισσαβώνας να καλοβλέπουν στο «Γιουβέντους Στέντιουμ» του Τορίνου τον τρίτο τους τίτλο, ενώ ακολουθεί την Κυριακή κι ο τελικός του Κυπέλλου Πορτογαλίας.

Σήμερα όμως ο κ. Ζεσούς θα παρατάξει την Μπενφίκα με αρκετές ελλείψεις, καθώς είναι τιμωρημένοι οι Ενσο Πέρες, Λάζαρ Μάρκοβιτς και Εντουάρντο Σάλβιο. Τιμωρημένος είναι και ο Χάιρο Σαμπέριο της Σεβίλλης, της τελευταίας ομάδας που κατέκτησε δύο σερί φορές το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο στην Ευρώπη, το 2006 και 2007.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι, είχε έρθει ένατη πέρυσι στην Ισπανία, αλλά βρέθηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάρη στο ότι δύο ομάδες που τερμάτισαν πιο πάνω έμειναν εκτός Ευρώπης λόγω χρεών. Με ανατροπές αρνητικών αποτελεσμάτων κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό, και τώρα η Σεβίλλη ελπίζει στη δυναμική που δημιούργησε στην ομάδα ο ενθουσιασμός της πρόκρισης στο τέλος των καθυστερήσεων του ημιτελικού στη Βαλένθια. Ηταν τότε που η ήττα με 3-0 έγινε 3-1 με κεφαλιά του Στεφάν Μ’μπιά, και σε συνδυασμό με τη νίκη εντός έδρας με 2-0 χάρισε στους Ανδαλουσιανούς το εισιτήριο για τον τελικό.

«Υποφέρεις για 90 λεπτά, και ξαφνικά έρχεται η στιγμή όπου θέλεις να τους αγκαλιάσεις όλους, ακόμη και τον διαιτητή, και να τους φιλήσεις», δήλωσε ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας, Ιβάν Ράκιτιτς. Αυτό το συναίσθημα ελπίζει να έχει και απόψε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή