Εργο… Γκουαρντιόλα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέτοιο αποτέλεσμα, όπως αυτό το 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας, μάλλον δεν πρόκειται να ξανασυμβεί σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα η ηττημένη να είναι η διοργανώτρια. Δυστυχώς για τη χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο, θα παραμένει για πολλά χρόνια ένα αρνητικό ρεκόρ. Που ίσως δεν θα σπάσει ποτέ.

Συνήθως, η επόμενη μέρα, στον αθλητισμό ανήκει στον νικητή. Ομως τώρα, τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρώνονται, στην κίτρινη φανέλα που το εθνόσημό της κοσμούν πέντε αστέρια. Οσες και οι κατακτήσεις του παγκόσμιου τροπαίου.

Η Γερμανία, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παρουσίασε το «ολοκληρωτικό» ποδόσφαιρο. Αυτό κανείς δεν μπορεί να της το αμφισβητήσει και να μην το χειροκροτήσει. Ομως είναι και σίγουρο πως η συντριβή της ομάδας του Σκολάρι, θα στερήσει από το μέλλον, αυτά που έκαναν αυτό το άθλημα, το δημοφιλέστερο του πλανήτη μας. Τη φαντασία, τη τέχνη και το απρόβλεπτο.

Γιατί ακόμα και οι νοτιοαμερικανικές σχολές, με πρώτη τη Βραζιλία, θα προσπαθήσουν να μιμηθούν τον Λεβ και να μπολιάσουν τις ομάδες τους με τη γερμανική αγωνιστική φιλοσοφία. Θα είναι μέγα λάθος. Για τον απλούστατο λόγο, πως η θριαμβεύτρια του ημιτελικού, δεν είναι η «γερμανική σχολή ποδοσφαίρου», της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά αυτή, της ισπανικής, που εγκαθίδρυσε, μέσω Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα.

Και γι’ αυτό, έχει αποκτήσει τόσους φίλους, λόγω του θεάματος που παρουσιάζει. Εχει… ισπανική φινέτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή