Ηττα για τους Εφήβους από τη Σερβία

Ηττα για τους Εφήβους από τη Σερβία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O απόηχος της εικόνας που άφησε η βίαιη πρόθεση και χειρονομία του προπονητή της Εθνικής Εφήβων, Ηλία Παπαθεοδώρου, προς τον παίκτη Αντώνη Κόνιαρη δεν επισκίασε μόνο τη νίκη επί της Ισπανίας, αλλά επηρέασε την ηρεμία και την προσήλωση της ελληνικής ομάδας στον χθεσινό αγώνα με τη Σερβία, από την οποία ηττήθηκε (74-69) για τη φάση των «12» στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας. Το θέμα θεωρήθηκε λήξαν στους κύκλους της Εθνικής Εφήβων, προπονητής και παίκτης έσπευσαν προχθές το βράδυ να διαψεύσουν κατηγορηματικά ότι υπήρξε βίαιο επεισόδιο εξαιτίας της «εκρηκτικής» αντίδρασης του Παπαθεοδώρου, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Παναθηναϊκός που απέκτησε προσφάτως τον Κόνιαρη και επιτέθηκε στον προπονητή των Εφήβων και της Νέας Κηφισιάς. Η ΕΟΚ εξέφρασε δυσφορία για την ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ και ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι και οι παρεμβάσεις, συνολικά, στις εθνικές ομάδες για να διεκδικήσουν απερίσπαστες τους στόχους τους. Οι Εφηβοι, παρά τη χθεσινή ήττα τους, διατηρούν τις πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εάν σήμερα (16.15) νικήσουν το Μαυροβούνιο, το οποίο έχει μία νίκη (Βοσνία) και μία ήττα (Τουρκία), ενώ αν η Τουρκία νικούσε την Ισπανία στο χθεσινό παιχνίδι, η ελληνική πρόκριση θα έχει εξασφαλιστεί, ακόμα και με ήττα από το Μαυροβούνιο. Η προσοχή των Σέρβων στις λεπτομέρειες των τριών τελευταίων λεπτών έκρινε το αποτέλεσμα, καθώς η Εθνική Εφήβων έδειξε σημάδια κόπωσης από τα 50 λεπτά αγώνα με την Ισπανία. Στο 33΄, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε προβάδισμα 5 πόντων (60-55) από τις προσπάθειες των Μήτογλου και Κόνιαρη, αλλά η Σερβία «απάντησε» με τους Λαζάρεβιτς, Ντόκοβιτς και Πένο που ανέτρεψαν το σκορ (66-67), ενώ δεν υπήρξε ελληνική αντίδραση.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος, Κόνιαρης 9 (1), Κώττας 2, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 26 (1), Μουράτος 5, Τσαλμπούρης 4, Μπιλής 3, Σταμάτης 6, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (2).

ΣΕΡΒΙΑ: Πένο 12 (1), Σίμιτς 2, Οστογιτς 2, Ντζόκοβιτς 2, Μαρίνκοβιτς 8 (2), Ντόκοβιτς 11 (1), Λαζάρεβιτς 16 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Ραντοβάνοβιτς 4, Βούτσετιτς 10.

• Στην Αθήνα, με διπλές προπονήσεις θα συνεχίσει, αύριο, την προετοιμασία της η Εθνική Ανδρών, ύστερα από μία εβδομάδα παραμονής της στο Καρπενήσι.

• Στον Ολυμπιακό συνεχίζει την καριέρα του ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με τον οποίο επήλθε οριστική συμφωνία για την υπογραφή νέου, τριετούς συμβολαίου. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη.

• Στα 38 του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή