Μεγάλη μάχη σήμερα στο ευρωπαϊκό στίβου

Μεγάλη μάχη σήμερα στο ευρωπαϊκό στίβου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η βροχή και ο δυνατός αέρας ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής δεύτερης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου που συνεχίζεται στη Ζυρίχη. Οι καιρικές συνθήκες εμπόδισαν τους αθλητές να πετύχουν αξιόλογες αποδόσεις, υπήρξαν και πολλοί αποκλεισμοί – έκπληξη, ενώ οι διοργανωτές απαγόρευσαν για λίγη ώρα την είσοδο των θεατών στο «Λέτσιγκρουντ» για να μην υπάρξουν ατυχήματα. Από ελληνικής πλευράς, μόνο ο Κώστας Δουβαλίδης πήρε το «εισιτήριο» για τους σημερινούς ημιτελικούς (20.15) των 110 μ. εμπ. Συνολικά σήμερα θα αγωνιστούν 12 πρωταθλητές μας με τις Στεφανίδη – Κυριακοπούλου να διεκδικούν διακρίσεις στο επί κοντώ.

Το χτύπημα σε ένα εμπόδιο στη μέση της διαδρομής εμπόδισε τον Κώστα Δουβαλίδη να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους ημιτελικούς των 110 μ. εμπ. Τερμάτισε τέταρτος στη σειρά του (13.54) και χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από μισή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας για να μάθει ότι κατέκτησε το πολυπόθητο «εισιτήριο». Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε δυνατά αλλά στη μέση της διαδρομής χτύπησε στο εμπόδιο και χάλασε τον ρυθμό του. Νικητής στη σειρά του ήταν ο Πασκάλ Μαρτινότ – Λαγκάρτ με 13.29 και δεύτερος ο Αρθουρ Νογκά με 13.44. Στα 13.29 ολοκλήρωσε τον αγώνα του τόσο ο νικητής της τρίτης σειράς, Γουίλιαμς Σέρμαν, όσο και της τέταρτης Σεργκέι Σουμπένκοφ.

O κακός καιρός δυσκόλεψε τις προσπάθειες και τον αθλητών του ύψους. Ο Κώστας Μπανιώτης και ο Αντώνης Μάστορας έμειναν στα 2,15μ. και δεν προκρίθηκαν στον τελικό. Και οι δύο άλτες απέτυχαν στα 2,19. Ο Μπανιώτης κατέλαβε την 20ή θέση και ο Μάστορας την 21η στο σύνολο. Ο πήχυς έφτασε έως τα 2,23 μ., ενώ από τους 14 αθλητές που πήραν την πρόκριση για τον τελικό μόνο τρεις ξεπέρασαν τα 2,19 μέτρα. Ο Ρώσος δευτεραθλητής κόσμου του 2011, Αλεξέι Ντμίτρικ έμεινε εκτός τελικού διότι στην 3η του προσπάθεια στα 2,15 μ. γλίστρησε και έπεσε. Στον ημιτελικό των 100 μ., η Γεωργία Κοκλώνη ήρθε τελευταία στη σειρά της με 11.69 (πρώτη η Βουλγάρα Λάλοβα με 11.15).

Η αυλαία της σημερινής ημέρας θα ανοίξει με τα 20 χλμ. βάδην (10.20). Οι Δέσποινα Ζαπουνίδου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που μετέχουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα διεκδικήσουν ένα καλό πλασάρισμα. Στις 11.15, ο Κώστας Φιλιππίδης θέλει ένα καλό άλμα για να προκριθεί στον τελικό. Στο 2ο γκρουπ αγωνίζεται ο Δημήτρης Πατσουκάκης. Στις συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί.

Στα 200 μ. (11.50), η Μαρία Μπελιμπασάκη (23.12) θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ημιτελικούς ενώ η Ανδριάνα Φέρρα θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ατομική της επίδοση (23.28). Λίγη ώρα αργότερα (12.25), ο Λυκούργος Τσάκωνας θα επιδιώξει να καταλάβει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις που δίνουν προκρίσεις για τους ημιτελικούς των 200 μ. Ο χρόνος του (20.57) τον φέρνει στην 4η θέση ανάμεσα στους μετέχοντες.

Το απόγευμα (19.45), ο Σπύρος Λεμπέσης χρειάζεται μία επίδοση καλύτερη από τα 81,00 για να πάρει την απευθείας πρόκριση για τον τελικό του ακοντισμού. Στις 20.19, οι Στεφανίδη – Κυριακοπούλου θα διεκδικήσουν μία διάκριση στον τελικό του επί κοντώ, ενώ ο Σπύρος Τσιάμης που προκρίθηκε ως 11ος στον τελικό του τριπλούν θα προσπαθήσει να πετύχει μία καλύτερη θέση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή