Μόνος στο κορυφαίο επίπεδο του τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης

Μόνος στο κορυφαίο επίπεδο του τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη μία φορά ο Ηλίας Ηλιάδης ανεδείχθη κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου. Ο αθλητής των 90 κ. πρώτευσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τσέλιαμπινσκ (Ρωσία) και συμπλήρωσε τα τρία χρυσά μετάλλια σε διοργανώσεις κόσμου.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο τζουντόκα έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, αλλά παρόλο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για χιλιάδες παιδιά, μετά τον Ηλία Ηλιάδη το ελληνικό τζούντο δεν έχει αναδείξει, σε επίπεδο ανδρών, άλλον αθλητή που θα μπορέσει να συνεχίσει τη χρυσή ιστορία τού, γεννημένου στη Γεωργία, πρωταθλητή μας.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας, ο Ηλίας Ηλιάδης δικαίωσε τον τίτλο του «Μίστερ Ιπόν» και στον τελικό επικράτησε με ιπόν του Ούγγρου Κρίστιαν Τοτ. «Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται, πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην πατρίδα μου την Ελλάδα και στους Ελληνες. Είχα κάνει πάρα πολλή προπόνηση, περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Ηθελα να μην πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία για την κορυφή του κόσμου», δήλωσε ο πρωταθλητής κόσμου στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Ο δις ολυμπιονίκης έχει κατακτήσει έξι μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, από τα οποία τα τρία είναι χρυσά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή