Τεστ για Ευρώπη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις Εθνικές ασχολούμαστε δύο-τρεις μέρες, πριν και μετά τους αγώνες τους. Αυτό ακριβώς συνέβη και έπειτα από τον αποκλεισμό της ομάδας μπάσκετ, από το Παγκόσμιο Κύπελλο, και με την ήττα της αντίστοιχης του ποδοσφαίρου από τη Ρουμανία στο Νέο Φάληρο, στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Επιστροφή λοιπόν στο πρωτάθλημα της… ασπρόμαυρης. Αυτό της πορτοκαλί αργεί και ουσιαστικά ο Ελληνας ασχολείται μαζί του μόνο στους τελικούς, όπου εδώ και χρόνια παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Στο ποδόσφαιρο, λοιπόν, όπου η τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας προκαλεί και ένα επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς οι «Ευρωπαίοι» μας θα τεστάρουν την κατάστασή τους πριν από την πρεμιέρα των αγώνων τους στη φάση των ομίλων.

Ο πρώτος που θα ανοίξει τον χορό είναι ο Ολυμπιακός, στο Τσάμπιονς Λιγκ, που υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του θεσμού πέρυσι Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα παρουσιαστούν με μια ενδεκάδα ανανεωμένη τουλάχιστον κατά 70% σε σχέση με την περυσινή, και μάλιστα στην αμυντική γραμμή. Επομένως και το… μαγικό ραβδάκι να διέθετε ο Μίτσελ, είναι απίθανο να βρει την ομοιογένεια στο σύνολο. Σε αυτό προσθέστε και την ουσιαστική αγωνιστική απραξία του Μήτρογλου. Επομένως, ακόμα και ο βαθμός ισοπαλίας θα είναι πολύτιμος για τους γηπεδούχους.

Από τους τρεις εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα Λιγκ, την πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Αστέρας, που ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας. Επικίνδυνη έξοδος για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη, που καλούνται να μην πανικοβληθούν στην καυτή έδρα των «μαυραετών».

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θεωρητικά, έχουν ευκολότερες αποστολές. Υποδεχόμενοι σε Λεωφόρο και Τούμπα τις Ντιναμό Μόσχας και Μινσκ αντίστοιχα, μπορούν να ξεκινήσουν με το επιθυμητό τρίποντο.

Οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μπεργκ. Μία απουσία, την οποία πρέπει να καλύψει για αρκετά παιχνίδια ο Αναστασίου. Θα υπάρξει όμως σίγουρα η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου του, που αναμένεται να κατακλύσει τις εξέδρες του γηπέδου. Αρκεί αυτός ο κόσμος να μην είναι… πιεστικός και να βοηθήσει τους παίκτες να ξεπεράσουν το άγχος της πρεμιέρας.

Στην Τούμπα, ο Αγγελος Αναστασιάδης χρειάζεται να βρει τρόπο να σταθεροποιήσει την απόδοση της ομάδας του. Τα σκαμπανεβάσματα, μπορεί να τα πληρώσει, όπως στο ματς του πρωταθλήματος με την Καλλονή. Μπορεί στα Χανιά η επίθεση να έδειξε πως βρήκε τον ρυθμό της, όμως αυτό δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Οσο λοιπόν κι αν λέμε άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα κι άλλο οι ευρωπαϊκοί αγώνες, είναι σίγουρο πως μία γεύση, σε ποιο σημείο βρίσκονται οι «τέσσερις», θα την πάρουμε το Σαββατοκύριακο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή