Εχουν το δικαίωμα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μια φορά είδαμε πως στο ποδόσφαιρο έχει δικαίωμα στην ελπίδα και ο φτωχότερος. Γι’ αυτό έχει λατρευτεί αυτό το άθλημα. Το είχε αποδείξει το Σάββατο η Ατλέτικο Μαδρίτης, νικώντας στο «Μπερναμπέου» τη… δισεκατομμυριούχο Ρεάλ και το επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός, που υπέταξε στο «Καραϊσκάκη» την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ πέρσι του θεσμού, ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Φυσικά, δεν έγινε καλύτερος από τον αντίπαλό του ο πρωταθλητής Ελλάδος. Απλά, μετατρέποντας τις ευκαιρίες σε γκολ, έκανε ένα μικρό βήμα για να βρεθεί πάλι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ένα… άλμα για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αρκεί αυτή τη σπουδαία νίκη να τη διαχειριστεί ο Μίτσελ με τον ανάλογο τρόπο, που οδήγησε τους παίκτες του στο 3-2, επί της Ατλέτικο. Χωρίς θριαμβολογίες, γιατί πέρα από την αποτελεσματικότητά τους, παρουσίασαν πολλά κενά στην άμυνα. Ειδικά στο ψηλό παιχνίδι.

Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός. Ο οποίος σε ένα ρεσιτάλ μετριοφροσύνης, απέδωσε την επικράτηση στους ποδοσφαιριστές του. Παρότι, η δική του κίνηση να αντικαταστήσει τον Τσόρι με τον Φουστέρ, περιόρισε τις επιθέσεις της Ατλέτικο, που έδειχνε πως η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου.

Γι’ αυτό και η… παγωμάρα στην αλλαγή του μετατράπηκε σε αποθέωση στη λήξη του αγώνα, όταν άκουσε, για πρώτη φορά, τόσο έντονα το όνομά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή