Εθνικό αδιέξοδο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να ανακάμψει η Εθνική μας ποδοσφαίρου και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Euro 2016; Αυτό είναι πλέον το ερώτημα που τίθεται έπειτα και από το τρίτο στραπάτσο, αυτή τη φορά με 2-0 από τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Καραϊσκάκη».

Η απάντηση όσο κι αν είναι θεωρητική, δεν μπορεί να είναι θετική. Οχι επειδή δεν υπάρχουν τα περιθώρια να καλύψει τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά που έχει δημιουργηθεί, μετά τις τρεις αγωνιστικές. Αλλά διότι, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα το πώς θα μπορέσει να το πετύχει αγωνιστικά αυτό. Τι μπορεί να διορθωθεί από τον Ρανιέρι, που εξακολουθεί να πειραματίζεται, αλλά και τι άλλες επιλογές έχει ο Ιταλός προπονητής για να βελτιώσει την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει αυτή η ομάδα;

Η κριτική που του γίνεται για τους παίκτες που καλεί και χρησιμοποιεί, είναι… καταδικαστική. Ομως αναρωτήθηκε κανείς ποιους άλλους θα μπορούσε να καλέσει; Υπάρχουν καλύτεροι από αυτούς; Ούτε άκουσα ούτε διάβασα κάποια πρόταση. Θα πείτε δική του δουλειά είναι να τους βρει. Εχει όμως η Ελλάδα την πολυτέλεια να διαθέτει πολλούς και επίλεκτους ποδοσφαιριστές; Ή απλώς, σε κάποιες εποχές συμπίπτουν να βρεθούν πολλοί ταλαντούχοι μαζί;

Μάλλον συμβαίνει το τελευταίο. Οσο κι αν ψάξουμε, δύσκολα θα μπορέσουμε να προτείνουμε κάποια ονόματα στον Ρανιέρι. Επομένως ας τον αφήσουμε ήσυχο και να τον κρίνουμε στο τέλος της διαδρομής του. Οποτε τελειώσει αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή