Περί ρόστερ…

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημείωνα την Πέμπτη πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, στο να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό, είναι η απαραίτητη οικονομική συνδρομή του Ιβάν Σαββίδη. Καλός και… άγιος ο Αγγελος Αναστασιάδης. Μόνταρε ένα σύνολο με τους παίκτες που διαθέτει, αλλά δεν μπορούν αυτοί οι 13-14 να βγάλουν όλα τα παιχνίδια, στις τρεις διοργανώσεις.

Θα πρέπει λοιπόν να ξεκουραστούν και να έρθει η βοήθεια από τις ρεζέρβες. Το επιχείρησε ο Ελληνας τεχνικός στον αγώνα Κυπέλλου με τα Γιάννινα και το αποτέλεσμα γνωστό. Μετά βίας πήρε στην Τούμπα τον βαθμό της ισοπαλίας. Και δεν είναι το αποτέλεσμα που είναι απογοητευτικό, αλλά η εμφάνιση.

Αν δεν άκουσε τώρα το… καμπανάκι το αφεντικό της ΠΑΕ, όταν «σημάνουν οι καμπάνες», θα έχει χαθεί άλλη μία ευκαιρία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά η σίγουρη εισροή στο ταμείο της εταιρείας των εκατομμυρίων ευρώ, από τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τότε θα είναι πολύ αργά.

Επομένως, αν πράγματι θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση ενός τίτλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, θα πρέπει άμεσα να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πάρει παίκτες ενδεκάδας. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν είναι μάγος να βγάζει λαγούς από το καπέλο του.

Στον άλλο διεκδικητή του τίτλου, τον Ολυμπιακό, αποδείχτηκε πως η διαφήμιση των παικτών του δεν συμβαδίζει με την απόδοσή τους και την προσφορά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μίτσελ, στο παιχνίδι με τον νεανικό Πανιώνιο, παρέταξε ενδεκάδα αποτελούμενη από παίκτες που θεωρούνται οι άμεσα αναπληρωματικοί των βασικών σε κάθε θέση, με εξαίρεση τον Βούρο, που είναι τρίτος στη σειρά.

Από όσους έπαιξαν, μόνο ο Κώστας Φορτούνης, που δεν είναι και στη λίστα της Ευρώπης, έδειξε πως μπορεί να σταθεί δίπλα στους βασικούς. Οι υπόλοιποι, με πρώτο τον Ντουρμάζ, απογοήτευσαν. Αν θα ήθελε ένας φίλος του Ολυμπιακού να κρατήσει κάτι θετικό, είναι η επάνοδος του Σιόβα.

Φυσικά, είναι γεγονός πως ο Μίτσελ δεν πρόκειται ποτέ να παρατάξει ανάλογη ενδεκάδα σε αγώνα πρωταθλήματος ή του Τσάμπιονς Λιγκ. Επομένως, η βοήθεια από τους αναπληρωματικούς αναμένεται να έρθει με την ένταξη δύο το πολύ τριών, αν παραστεί ανάγκη, σε αυτήν.

Το ερώτημα λοιπόν που θα πρέπει να απαντηθεί, τότε, αν θα μπορέσουν, στηριζόμενοι στους βασικούς, να συνδράμουν στο σύνολο, ώστε να μη φανούν οι ελλείψεις. Ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, αν θα συμβεί αυτό. Ακόμα και ο προπονητής και αυτοί που σχεδίασαν το ρόστερ και αποφάσισαν για τις μεταγραφές, έχουν την αγωνία να δουν στην πράξη εάν πέτυχαν ή απέτυχαν.

Γι’ αυτό πιστεύω πως, τουλάχιστον στον Ολυμπιακό, δεν μπορούν να εξαχθούν σίγουρα συμπεράσματα, για όσους αποτελούν τη «δεύτερη ενδεκάδα». Θεωρώ πως ο Μίτσελ, στο πλαίσιο της ξεκούρασης των βασικών του, θα ακολουθήσει έναν τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε φορά να συμπληρώνει την ενδεκάδα και όχι να την αλλάζει πλήρως. Μόνο τότε θα έχει «καθαρή εικόνα» για τις ρεζέρβες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή