Στη Βουλή η διαιτησία Σπάθα

Στη Βουλή η διαιτησία Σπάθα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο έφτασε η διαιτησία του Ηλία Σπάθα στον σαββατιάτικο αγώνα της Τρίπολης μεταξύ του Αστέρα και του Ολυμπιακού. Στη διάρκεια της συζήτησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας και της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ., Ανδρέας Ψυχάρης, υποστήριξε αρχικά για το θέμα της βίας: «Πολύ εύκολα μπορούμε να αντιγράψουμε τον νόμο που εφάρμοσε η Αγγλία, όπου υπήρχαν η μεγαλύτερη βία και οι περισσότεροι σκοτωμοί. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η πολιτική βούληση εκ μέρους της κυβέρνησης να το κάνει».

Πόθεν έσχες

Στη συνέχεια έθεσε ζήτημα ελέγχου του πόθεν έσχες διαιτητών, μνημονεύοντας ιδιαίτερα τον Ηλία Σπάθα και τόνισε: «Αυτός να μην ξαναδιαιτητεύσει ποτέ. Κι επειδή θα μου πείτε ότι "δεν μπορείτε να ελέγξετε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ", να σταματήσει η χρηματοδότηση. Εμείς οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουμε τον κάθε ανίκανο Σπάθα. Να τον πληρώνει μόνη της».

Προτάσεις ακούστηκαν από πολλές πλευρές και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανός δεσμεύτηκε ότι θα τις εξετάσει όλες, ιδιαίτερα ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου που θα επιχειρεί να ρυθμίζει και τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Την παράμετρο του ελέγχου από πλευράς της πολιτείας του συστήματος χορήγησης εισιτηρίων ανέδειξε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της Ν.Δ., κ. Φωτεινή Πιπιλή. «Εχει ενδιαφέρον, αν θέλουμε να σπάσουμε τα πλοκάμια, να δούμε σε ποια σχέση βρίσκεται το πολιτικό σύστημα με τους προέδρους των ομάδων», παρατήρησε ο κ. Γ. Πανούσης (ΔΗΜΑΡ). «Νόμοι υπάρχουν. Το πρόβλημα βρίσκεται στην εφαρμογή τους» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Δ. Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ).

Δεν παραπέμπονται!

Κι ενώ η κατακραυγή για τη διαιτησία του Σπάθα και των βοηθών του συνεχίζεται, οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο παρατηρητής διαιτησίας Εμ. Γιανναδάκης δεν παραπέμπει ούτε τον διεθνή ρέφερι από την Ενωση Πειραιά ούτε τους δύο βοηθούς του με τις αλλεπάλληλες λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ κατά του Αστέρα Τριπ. Η βαθμολογία και των τριών είναι λίγο πάνω από οκτώ. Παραπεμπτικός βαθμός είναι από 7,9 και κάτω. Η διαιτησία του Σπάθα αλλά και η συμπεριφορά των παρατηρητών έχει προκαλέσει τη δυσφορία του Χιου Ντάλας. Μάλιστα δημοσίευμα της Herald Scotland στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει αμφιλεγόμενο το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αμφισβητούμενο το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη δυσκολία να αλλάξει η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου που χαρακτηρίζεται από καταγγελίες για διαφθορά και στημένους αγώνες και λόγος για διαιτητικές αποφάσεις που έχουν προκαλέσει «μίνι – κρίση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλώντας δημόσια κατάπληξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή