Συνάντηση ζητούν FIFA και UEFA

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση ανάμεσα στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη FIFA, την UEFA και την ΕΠΟ για το περιεχόμενο του νέου αθλητικού νόμου, είναι προ των πυλών.

Χθες η ΕΠΟ μεταβίβασε στο υπουργείο την κοινή επιστολή που εστάλη από τη FIFA και την UEFA η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εχουμε σημειώσει ότι το νέο σχέδιο νόμου θα έχει άμεση επίδραση σε βασικά θέματα, όπως η ένταξη στην ΕΠΟ, στα δικαιοδοτικά όργανα και την ικανότητά της να περάσει ή/και να επιβάλλει κανονισμούς. Επιπλέον, ένας τέτοιος νόμος θα έθετε σε κίνδυνο τη συμφωνία και τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τη FIFA μετά την κρίση που έπληξε την ΕΠΟ το 2006. Ενας τέτοιος νόμος, αν περάσει και εφαρμοστεί, θα σήμαινε ότι η ΕΠΟ δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA και της UEFΑ. Υπό αυτές τις συνθήκες, ζητούμε επειγόντως ν’ αρχίσουν οι διαδικασίες μεταξύ ΕΠΟ και ελληνικών αρχών, ώστε οι προαναφερθείσες ενδεχόμενες παρεμβάσεις να μη λάβουν χώρα. Επιπλέον, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι αν περάσει και εφαρμοστεί το σχέδιο νόμου, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παραπέμψουμε την υπόθεση στα αρμόδια όργανα ώστε να μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν την αποβολή της ΕΠΟ. Τέλος, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι θα είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε κοινή αποστολή να συναντήσουμε τις ελληνικές αρχές παρουσία της ΕΠΟ, προκειμένου να συζητήσουμε τα ζητήματα που διακυβεύονται και να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό το θέμα με τρόπο που θα είναι αποδεκτός για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Στην απάντησή του ο Ι. Ανδριανός υποστηρίζει: «Σε συνέχεια της επιστολής με την οποία μου ζητάτε την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπείας FIFA-UEFA και εκπροσώπων μου, παρακαλώ να συνεννοηθείτε με τις δύο Ομοσπονδίες προκειμένου να συμφωνηθεί ο χρόνος της συνάντησης μεταξύ της αντιπροσωπείας τους και της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής».

Τη διαφωνία του τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη διαδικασία κατάρτισης του νέου αθλητικού νόμου δημοσιοποίησε ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ.

Για «κοινή προσπάθεια για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, τη διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας» έκανε λόγο στην απάντησή του ο κ. Ανδριανός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή