ΠΑΟ… ΠΑΟΚ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λοιπόν, που οι προβλέψεις των «ειδικών», πως και το φετινό πρωτάθλημα θα τελείωνε από τον… Δεκέμβριο, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει άλλο ένα στη συλλογή του διαψεύδονται. Γιατί καλή η οικονομική ευρωστία μιας ΠΑΕ, αλλά όταν αυτή δεν είναι εις βάρος της αγωνιστικής.

Το συμπέρασμα που βγαίνει μέσα στο γήπεδο, είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να εισπράττουν πολλά περισσότερα από τους βασικούς τους ανταγωνιστές, από πωλήσεις παικτών και συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως οι μικρότερες επενδύσεις που έγιναν στους νέους παίκτες, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντιθέτως στον ΠΑΟΚ, κατά πρώτο λόγο, οι νεοαποκτηθέντες, όχι μόνο «έδεσαν» με τους παλαιούς, αλλά προσφέρουν και πάρα πολλά.

Ετσι η «ψαλίδα» έκλεισε. Ο Ολυμπιακός έκανε αγωνιστικά βήματα πίσω και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, μπροστά. Οι πέντε βαθμοί διαφοράς, δίνουν στην ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς η νίκη του μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αποτελεί και μία τεράστια «ένεση» ηθικού. Οσο κι αν θέλει ο Αγγελος Αναστασιάδης να «προσγειώσει» παίκτες και κόσμο, είναι σίγουρο, πως στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν τη… φιέστα του Μαΐου.

Δεν χρειάζονται «ειδικές αναλύσεις» για το πώς πέτυχε αυτή τη σπουδαία νίκη. Γνωρίζοντας ο προπονητής του, πως δεν μπορεί να κτυπήσει κατά μέτωπο τον Ολυμπιακό, επέλεξε, να τον «κοιμίσει» προσφέροντάς του, μία άκαρπη υπεροχή και να κτυπήσει εκεί που πονάει. Στην αμυντική του δυσλειτουργία. Οπου τα λάθη και τα «δώρα» είναι πλουσιοπάροχα.

Αντιθέτως ο Μίτσελ, «κολλημένος» με τις επιλογές του σε παίκτες, που «φωνάζουν» πως είναι εκτός φόρμας -Μανιάτης, Μήτρογλου και Αμπιντάλ- δεν τολμά να δώσει χρόνο στους νέους, τους οποίους μάλιστα ο ίδιος, όποτε τους βάζει σε ευκολότερους, η αλήθεια αγώνες, διακρίνονται. Το ερώτημα είναι, αφού η «επιμονή» του δεν του βγαίνει, γιατί δεν ρισκάρει; Η απάντηση, μπορεί να δοθεί στα προσεχή παιχνίδια…

Οσο για το… αουτσάιντερ, στην αρχή της κούρσας Παναθηναϊκό, ουδείς μπορεί να του αμφισβητήσει πως μπήκε δυνατά στο «κόλπο» του τίτλου. Εχοντας μάλιστα, τους δύο συνδιεκδικητές, στον δεύτερο γύρο στην έδρα του, μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, την οποία κανείς δεν την προέβλεπε, όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα για τον Γιάννη Αναστασίου, όπως και του Αγγελου Αναστασιάδη, είναι κατά πόσο θα αντέξουν οι βασικοί τους παίκτες, αφού και οι δύο, θεωρητικά έχουν πιο αδύναμο ρόστερ -αφού αυτό δεν έχει αποδειχτεί αγωνιστικά- από του Μίτσελ. Είναι το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να ελπίζει ο τελευταίος, ώστε να κόψει πρώτος το νήμα.

Γιατί, σε όλα τα υπόλοιπα σημεία που οδηγούν στην κορυφή, υπερτερούν οι αντίπαλοί του. Κι αυτά είναι, πάθος, δίψα για διάκριση και πλέον και πίστη πως μπορούν να το πετύχουν. Στοιχεία που λείπουν παντελώς από τους πρωταθλητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή