«Αντάρτικο» Ενώσεων μετά τις διώξεις

«Αντάρτικο» Ενώσεων μετά τις διώξεις

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιφάνεια ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις από Ενώσεις – μέλη της ΕΠΟ με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε 16 πρόσωπα του ποδοσφαίρου, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μέλη της ΕΠΟ, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης, της απάτης και της δωροδοκίας – δωροληψίας.

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ που κατηγορούνται.

Η ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ συνεδρίασε εκτάκτως, μετά από την ανακοίνωση της δίωξης του Εισαγγελέα κ. Κορέα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κακουργηματικών πράξεων εναντίων Μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, και αποφάσισε με ψήφους 8 υπέρ και 3 κατά, την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής στα πολιτικά δικαστήρια των Αθηνών για την έκπτωση των Μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τ. Μπατζιάκας σε δηλώσεις του υποστήριξε: «Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό. Ως Ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ είμαστε συνυπεύθυνοι. Με αυτά που συμβαίνουν δίνουμε το δικαίωμα στον Ανδριανό να μας διαγράψει».

Ο πρόεδρός της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ι. Σιγάλας, με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ζητεί ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις. Στην επιστολή αναφέρει: «Μετά το πόρισμα Κορέα ήρθε και η εισαγγελική εξαγγελία περί διώξεων ποδοσφαιρικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και πάνω από δέκα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ΕΠΟ, όπως μέλη του Δ.Σ., ανώτερα στελέχη και μέλη των Επιτροπών της. Ομως, κατά την πάγια τακτική, η ΕΠΟ τηρεί «σιγή ιχθύος» αφήνοντάς μας στο σκοτάδι της άγνοιας και στη χλεύη του οποιουδήποτε, αφού θεωρούμαστε και είμαστε μέλη, στελέχη και συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Τη στάση των Πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ δεν θα τη σχολιάσω. Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως θα πρέπει να κάνετε κάτι για να προστατέψετε το κύρος και την υπόληψη της μεγαλύτερης Αθλητικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας; Η ανάγκη να υπάρξει αντίδραση και να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης από την πλευρά της Ομοσπονδίας είναι άμεση και επιτακτική. Σε διαφορετική περίπτωση η σιγή και η παθητικότητα δημιουργούν εύλογες απορίες και συντελούν στην αποδιάρθρωση όλου του ελληνικού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Η ευθύνη σας είναι τεράστια, αν δεν το έχετε καταλάβει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή