Επιχορήγηση τέλος «με υπαιτιότητα της ΕΠΟ»

Επιχορήγηση τέλος «με υπαιτιότητα της ΕΠΟ»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απώλεια της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιω. Ανδριανός, επειδή η ΕΠΟ είναι μη φορολογικά ενήμερη. Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Με έκπληξη, δεδομένης της ρητής δέσμευσης της ΕΠΟ ότι “η υποχρέωση παρακράτησης του 30% της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία θα εκπληρωθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας από ίδια έσοδα έτσι ώστε να διατεθεί το συντομότερο δυνατόν η επιχορήγηση προς το ερασιτεχνικό κομμάτι του ποδοσφαίρου”, μου κοινοποιήθηκε σήμερα το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 310616/17-12-2014 έγγραφο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο η καθ’ ύλην αρμόδια ΙΒ΄ ΔΟΥ γνωρίζει στην ΥΔΕ ότι η ΕΠΟ συνεχίζει να οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων αυτών και παραμένει φορολογικά μη ενήμερη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης, αφού αυτή δεν μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρο για τον σκοπό για τον οποίο αυτή έχει εγκριθεί. Κατόπιν αυτού, με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, χάνεται η δυνατότητα εκταμίευσης εκ μέρους σας της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ».

Η ΕΠΟ απάντησε με ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «παρακράτος στη ΓΓΑ» και υποστηρίζοντας ότι έχει ενημερότητα από τη ΔΟΥ ΙΖ΄: «Τελικά, αποδεικνύεται ότι η απόφαση του κ. Ανδριανού είναι άλλη μία προσπάθεια εκδίκησης του παρακράτους που λειτουργεί στο εσωτερικό της ΓΓΑ, υπό την πλήρη ανοχή του κ. Ανδριανού, και το οποίο μισεί το ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Αν ο κ. Ανδριανός και όλοι αυτοί που καλύπτει πιστεύουν ότι θα τρομάξουν το ποδόσφαιρο, επειδή εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με το νομοθετικό έκτρωμα, πλανώνται πλάνην οικτράν».

• Πειθαρχική δίωξη κατά του Ηρακλή Ψαχνών για χειραγώγηση του αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο άσκησε ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ, Π. Καρράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή