Tίτλοι τέλους για Σαρρή στην ΕΠΟ

Tίτλοι τέλους για Σαρρή στην ΕΠΟ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ υπέβαλε ο Γ. Σαρρής στο χθεσινό Δ.Σ. της ομοσπονδίας που ήταν το πρώτο μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και άλλα αδικήματα κατά μελών της ΕΠΟ. Οπως φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στο Δ.Σ., πήρε την απόφαση την περασμένη Παρασκευή όταν η εφορία δεν του έδωσε φορολογική ενημερότητα συνδέοντάς τον με τη ΕΠΟ που δεν είναι φορολογικά ενήμερη.

Ωστόσο, είναι σαφές πώς μια σειρά ανεπιτυχών χειρισμών σε κρίσιμους τομείς όπως η Εθνική ομάδα και η διαιτησία, αλλά κυρίως το βάρος της άσκησης ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα Αρ. Κορέα που στρέφονται κατά προσώπων που βρίσκονται στην ηγεσία της ΕΠΟ, δεν του άφησε πολλά περιθώρια παραμονής.

Το συγκεκριμένο δεν είναι το μοναδικό μέτωπο που έχει με τη Δικαιοσύνη ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ που εξελέγη τον Οκτώβριο του 2012. Του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την «κάρτα υγείας», ενώ ερευνάται και για την υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων.

Βέβαια, στη δήλωση παραίτησης αναφέρθηκε μόνο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας της ΕΠΟ.

Ωστόσο, οι εξελίξεις τον πρόλαβαν, αφού λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας πέρασε από τη Βουλή τροπολογία με την οποία, όταν η αθλητική ομοσπονδία δεν έχει φορολογική ενημερότητα, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού η επιχορήγηση μπορεί να δίνεται απευθείας στα σωματεία και στις Ενώσεις.

Στη δήλωσή του ο κ. Σαρρής αρκείται στα ακόλουθα: «Μετά τις σημερινές εξελίξεις πιστεύω ότι δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να εκταμιεύσει τα χρήματα των Ενώσεων και των σωματείων. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσο χρόνια που έχουν να πάρουν έστω και αυτά τα “ψίχουλα”, να τα χάσουν με το πρόσχημα ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Αυτό το διαψεύδω κατηγορηματικά και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πήρα αυτή την απόφαση».

Η κούρσα της διαδοχής

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη ημέρα, αφού θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές για νέο πρόεδρο στην ΕΠΟ. Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου θα γίνει έκτακτο Δ.Σ. προκειμένου να οριστεί γενική συνέλευση με θέμα την εκλογή προέδρου. Ως πιθανότερες ημερομηνίες των εκλογών είναι το Σάββατο 17 Ιανουαρίου ή το Σάββατο 24 Ιανουαρίου. Χρέη προέδρου θα εκτελεί ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης.

Οσον αφορά την ονοματολογία, ο πρόεδρος της ΚΕΔ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης ακούγεται έντονα ότι θα είναι υποψήφιος έχοντας πάρει το χρίσμα από τον πόλο που στήριξε την υποψηφιότητα Σαρρή. Ενδιαφέρον υπό προϋποθέσεις έχει εκδηλώσει ο Γιώργος Λυσσαρίδης, όμως στην υποψηφιότητά του μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη ένα πιθανό κλίμα ισχυρής πόλωσης. Ενδιαφέρον θα εκδηλώσει και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή