Ντέρμπι εντός και εκτός παρκέ

Ντέρμπι εντός και εκτός παρκέ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν ξανά, «ενώπιος ενωπίω», το ερχόμενο Σάββατο (19.00) για το ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα, αλλά μέχρι τότε δεν θα γνωρίζουν την τύχη του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου, καθώς ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ θα εκδώσει την ερχόμενη εβδομάδα, την απόφασή του για την ένσταση των «ερυθρολεύκων» και την είσοδο του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των «αιωνίων» αντιπάλων ανέλυσαν στον αθλητικό δικαστή τα επιχειρήματά τους για δεύτερη φορά, ύστερα από την πρώτη εκδίκαση της ένστασης του Ολυμπιακού στις 11 Οκτωβρίου, χωρίς να έχουν διαφοροποιήσεις στην υπερασπιστική γραμμή τους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός υποστήριξε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τον αποκλεισμό εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους που του έχει επιβληθεί για τρεις μήνες και σύμφωνα με το άρθρο 88 του πειθαρχικού κανονισμού, ο Παναθηναϊκός πρέπει να τιμωρηθεί με απώλεια του αγώνα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ισχυρίστηκε ότι είχε καταθέσει έφεση στην πρωτόδικη ποινή απαγόρευσης εισόδου του Δ. Γιαννακόπουλου και την ημέρα του προημιτελικού αγώνα (9/10), είχε δικαίωμα να ήταν στο ΟΑΚΑ, επειδή η υπόθεση δεν είχε τελεσιδικήσει. Πάντως, όποια κι αν θα είναι η απόφαση του αθλητικού δικαστή, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από την ομάδα που θα χάσει τη «μάχη» των γραφείων και των κανονισμών, ενώ τις εξελίξεις του «σίριαλ» από τους δύο ισχυρούς του ελληνικού μπάσκετ, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ο μεν ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου και ο δε Απόλλων στον τελικό του θεσμού.

Παράλληλα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος συμμορφώθηκε με την απόφαση του αθλητικού δικαστή να ανακαλέσει όσα είχε δηλώσει κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας του Ολυμπιακού, πριν από 80 ημέρες.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ ενόψει της προετοιμασίας τους, για το προσεχές ντέρμπι στο οποίο αποφασίστηκαν, χθες, τα ίδια μέτρα ασφαλείας, σε κοινή σύσκεψη με την Αστυνομία. Στο εντατικό πρόγραμμα των προπονήσεων, συνεχίζει να ανταποκρίνεται ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος απουσιάζει από τις 10 Οκτωβρίου, λόγω της αρθροσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε. Οι «πράσινοι» έπαιξαν φιλικό με τον Πανιώνιο, ώστε ο Ντε Μάρκους Νέλσον να αποκτήσει μεγαλύτερη εξοικείωση και να διαπιστωθεί η κατάσταση του Διαμαντίδη.

Εμεινε ο Ινγκλς στην ΑΕΚ

Παίκτης της ΑΕΚ, τουλάχιστον, μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου θα παραμείνει ο Καναδός, Καρλ Ινγκλς, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο twitter. Η διοίκηση της «Ενωσης» που έχει προτείνει στον Ινγκλς επέκταση του συμβολαίου μέχρι το 2016 με αύξηση αποδοχών, δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση και φαίνεται ότι ο παίκτης επιθυμεί να έχει ελευθερία επιλογής, το επόμενο καλοκαίρι. Στον Πανιώνιο δεν θα αντικατασταθεί ο Αμερικανός Χάνκοκ που τραυματίστηκε προχθές και θα απουσιάσει για έξι εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή